В затвора в украинския град Одеса избухна масов бунт на

...
В затвора в украинския град Одеса избухна масов бунт на
Коментари Харесай

Масов бунт на затворници в Одеса

В пандиза в украинския град Одеса избухна всеобщ протест на 500 пандизчии, като те подпалиха здания и нараниха 7 души, оповестиха чиновници.

Властите разположиха няколкостотин служители на реда и бойци от Националната армия, с цел да оказват помощ в потушаването на безредиците.

Насилието избухна в черноморския пристанищен град, защото управляващите възнамеряваха да реалокират няколко пандизчии в различен затвор, оповестиха чиновници, добавяйки, че обстановката в този момент е под надзор.

``Затворниците " са нападнали и ранили 7 чиновници " и са запалили машина и няколко зони, в това число затворническата библиотека``, оповестиха от украинската затворническа работа.

Руслан Форостяк, районен полицейски представител, сподели пред Агенция Франс Прес, че бунтовниците са се забарикадирали в жилищните пространства.

Омбудсманът за правата на индивида Людмила Денисова съобщи, че бунтовниците са взели и трима медици и трима надзиратели като заложници, само че по-късно заяви във Facebook че " са били освободени ".

" Сега обстановката е под полицейски надзор ", сподели тя.

Най-малко шестима мъже, които са пристигнали на мястото, с цел да поддържат пандизчиите, са били арестувани.

Източник на органите на реда сподели пред локалните медии, че една от аргументите за протеста е неприятното качество на храната.

Създаден през 60-те години, когато Украйна е част от Съветския съюз, пандизът, наказателна колония № 51, може да побере до 1 500 пандизчии. До огромна степен наследени от руската ера, пандизите в Украйна са известни с тяхната бедност. Понастоящем в към 140 пандиза има 57 000 пандизчии.

Източник: скандал.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР