В заседателната зала на община тази сутрин се проведе щабна

...
В заседателната зала на община тази сутрин се проведе щабна
Коментари Харесай

Тренировка за плана за действие в случай на наводнение проведоха в Тетевен

В заседателната зала на община тази заран се организира щабна подготовка с членовете на общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия. Темата бе „ Действия при пораждане на наводняване на територията на общината ”.
Целта на събитието бе да се отработят въпросите по оповестението на Щаба за привеждане в осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия и рационализиране на методите за работа на неговото управление, да се увеличи неговата подготовка в осъществяване на проекта и ръководство на процесите по оказване на помощ на популацията и обекти от националното стопанство при наводняване и да се усъвършенства персоналната подготовка на всеки един от членовете му.
 В община Тетевен бе открита новата образователна 2020/2021 година В община Тетевен бе открита новата образователна 2020/2021 година
В община Тетевен новата образователна 2020/2021 година започва за 1788 възпитаници, от които 157 първокласници. Д-р Мадлена Бояджиева – км...
Тренировката на щаба бе открита от кмета на Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева, която разяснява, че Общината би трябвало да бъде готова за справяне с спешни обстановки. Тя добави, че провеждането на подобен вид тренировки е изключително значимо за образованието и подготовката на териториалните органи на изпълнителната власт, на силите при бедствия и доброволните формирования за предприемане на съответни дейности при пораждане на наводнения на територията на общината. Д-р Бояджиева добави, че досега постоянно е получавала поддръжка от всички институции и взаимно са се справяли в сложните моменти.
В щабната подготовка взеха присъединяване персоналния състав на Щаба за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия при Община Тетевен, кметовете на кметствата и кметските наместници от общината, ръководителят на непринудено формирование на Община Тетевен.
Тренировката се възнамерява и реализира от инсп. Г. Цанков, контрольор ЗН в група ПКПД в РДПБЗН-Ловеч, ст. инсп. Радомир Радев – РДПБЗН-Ловеч, гл. инсп. инж. Н. Христов, шеф РСПБЗН Тетевен, Петър Кавалски  – ст. експ. „ ССИ,ОМП,МИС и БК “ в Община Тетевен и гл.инспектор Илия Нешев – Началник районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Тетевен. Ръководител на групата бе Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен.
Тя се състоя на основание  член 44, ал.1, т.1 и ал.2 от ЗМСМА и според член 6, ал.1, т. 13, член 14, член 28 и член 65, ал.1 т.3 от Закона за отбрана при бедствия (ЗЗБ) и одобрен график от Областен шеф на област Ловеч.
 Кметът на Тетевен и ръководителят на Общинския съвет получиха юбилейни медали от Съюза на ветераните от войните на България Кметът на Тетевен и ръководителят на Общинския съвет получиха юбилейни медали от Съюза на ветераните от войните на България
През миналата седмица в Тетевен бяха маркирани 75 години от края на Втората международна война и 30 години от възобновяване на Съюза...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР