В запитване, проведено специално за предаването на БНТ1 Референдум“, 61,8%

...
В запитване, проведено специално за предаването на БНТ1 Референдум“, 61,8%
Коментари Харесай

В Референдум“: Според 61,8% строгите мерки помагат за интегрирането на ромите

В питане, извършено особено за предаването на БНТ1 „ Референдум “, 61,8% споделят, че съгласно тях използването на по-строги ограничения подкрепя за интеграцията на ромите. 36,2% от интервюираните са на противоположното мнение.


71,5% от интервюираните споделят, че връзките сред българи и роми в района им са по-скоро положителни, а 24,4% от интервюираните декларират, че връзките сред българи и роми са в напрежение и спорове.

Мнозинството от интервюираните дефинират три посоки, в които би трябвало да се поставят повече старания за интеграцията на ромите:
образованиепазар на трудасигурност и публичен ред
39,9% от интервюираните поддържат специфичните стратегии за подкрепяне, само че болшинството от тях - 54,8% са на мнение, че ромите би трябвало да се оправят сами без поддръжка на страната.
„ Референдум “: Как да решим казуса с гетата и да интегрираме хората, които живеят в тях?www.bnt.bg/bg/a/kak-da-reshim-problema-s-getata-i-da-integrirame-khorata-koito-zhiveyat-v-tyakhКак да решим казуса с гетата и да интегрираме сполучливо хората, които живеят в тях? Ще оказват помощ ли по-строги ограничения за оправянето с ромския въпрос? Трябва ли ромите да се оправят сами или да има стратегии за подпомагането им?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР