В западния окръг Караш-Северин има затворени пътища, в град Слатина

...
В западния окръг Караш-Северин има затворени пътища, в град Слатина
Коментари Харесай

Извънредна Информация! Ледена Бомбардировка Помита Всичко! Удари Гръм, Хора Горят Живи На Улицата, Има Смърт!

В западния окръг Караш-Северин има затворени пътища, в град Слатина са наводнени улици и домове, редица села в региона са останали без електричество.

Бурята е съборила покрив на блок и в южния град Крайова.

В окръг Мехединц двама души са били ударени от гръм - мъж на 78 години, който е умрял, и жена на 68 години, която е откарана в болница в тежко положение.

Предупреждението " червен код " остава в действие и през днешния ден в западните окръзи Караш-Северин и Тимиш, а за други четири окръга е годен " оранжев код ".

Над 3300 пожарникари и над 2200 механически средства са в подготвеност за интервенция в помощ на популацията и локалните управляващи, а министерството на вътрешните работи съобщи, че е планувало спомагателен личен състав при положение на потребност.

Бури, градушки и поройни дъждове провокираха вреди и в Сърбия и Хърватия, оповестява Асошиейтед прес.

По улиците на западния сръбски град Ужице се натрупаха пластове от лед след мощна градушка, а колите затъваха в поройните води. В централната част на страната градушка и мощни ветрове предизвикаха вреди на овощните градини. Болница в Загреб беше отчасти наводнена, което попречи на осъществяването на планувани интервенции. Представители на службата за изключителни обстановки обявиха, че са имали 30 намеси в града по време на бурята нощес.

Оранжев сигнален код за рисково време е в действие през днешния ден за цяла Западна България. Очакват се значителни превалявания и гръмотевични стихии. В централна България предупредителният код е жълт, а на изток се чака времето да бъде по-спокойно. Пороите започнаха още нощес - тонове скална маса и дървета затвориха пътя за Рилския манастир. А Северозападна България беше ударена от градушка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР