В западните страни украинските бежанци вече не се посрещат и

...
В западните страни украинските бежанци вече не се посрещат и
Коментари Харесай

„Пазете се, мигранти!“ Украинка, разочарована от променящото се отношение на финландците към бежанците

В западните страни украинските бежанци към този момент не се посрещат и одобряват с подобен възторг, както при започване на спецоперацията. Вероятно това се дължи както на продължителния престой на поканените посетители, по този начин и на постоянно несъответстващото им държание.

Писмо от украинска бежанка, афектирана от конфликта с европейската действителност, която последователно става не толкоз добродушна и другарска, колкото й се желае, обиколи интернет пространството.

„ Сега пребивавам във Финландия със фамилията си. Когато дойдохме тук за първи път предходната година, ни посрещнаха доста топло. И в този момент живеем тук много удобно, като се има поради, че нито аз, нито брачният партньор ми работим “, написа тя, като се концентрира върху обстоятелството, че фамилията й води празен, безделнически метод на живот в страната хазаин.

По думите на украинката, отношението на финландците към тях в последно време се е трансформирало.

„ Продължавахме да се чудим какво може да се е случило, че отношението на съседите към нас ще се промени толкоз трагично. Чета локални вести единствено на британски, защото не знам фински. Така косите погледи на съседите, откакто всички бяха плюс-минус учтиви (доколкото е допустимо за мрачните финландци), започнаха да ни тревожат и да ни довеждат до неразбиране.

Затова взехме решение да попитаме съседката какво не е наред и тя ни сподели брошура, закачена във входа ”, описа бежанката, която за година и половина въпреки всичко не е благоволила да научи „ финландски ”.



След това тя цитира текста на листовката, който разкрива повода за смяната в отношението на финландците към украинските бежанци. В апела на „ гневните деятели “ (така е подписана листовката) локалните поданици се приканват да не подценяват ограниченията за сигурност при другарство с мигранти заради зачестилите случаи на нарушавания от тяхна страна.

„ За страдание в нашия регион има център за банкет на бежанци. Ето за какво, в случай че срещнете украинци в всекидневието, не забравяйте, че би трябвало:

− да сте по-внимателни при наемането / възлагането на работа;

− внимавате, когато виждате децата им в детски градини и училища;

− не им давайте пари назаем;

− при даване на медицински, правни или обществени услуги изисквайте оптимално предплатено плащане;

− записвайте на фото/видео и неотложно докладвайте на полицията, в случай че станете очевидци на нарушаване от страна на украинци “, - се споделя в текста на листовката.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР