В западната половина от страната месечната сума на валежите ще

...
В западната половина от страната месечната сума на валежите ще
Коментари Харесай

Всички Се Питаме Това! Вижте Какви Изненади Ни Е Подготвило Времето През Лятото! Ще Се Започне Още През Юни

В западната половина от страната месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, а в източната - преваляванията ще са на по-малко места и ще са по-малко като количества. Климатичната нормата на преваляванията в равнините е сред 50 и 70 л/ кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма - сред 30 и 50 л/кв.м, а в планинските региони - от 70 до 130 л/кв.м. Юни ще стартира с топло време и оптимални температури сред 29° и 34°. Ще бъде най-вече слънчево, в следобедните часове с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали временен дъжд с гръмотевици, написа Блиц. През идващите дни до края на първото десетдневие въздушната маса ще е неустойчива и в часовете след обяд и преди среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевична активност и градушки.

В обособени дни се чакат интензивни превалявания. Повече слънчеви часове ще има преди пладне и над Източна България, където и валежите ще бъдат на по-малко места. През второто десетдневие температурите ще се задържат към естествените за интервала. През множеството дни ще се задържи неустойчиво с условия за чести следобедни валежи и гръмотевична активност. Слънчеви часове ще има преди пладне.

През третото десетдневие температурите релативно ще се покачат. Ще настъпи стабилизиране на атмосферата, валежи и гръмотевици ще има на по-малко места, с най-голяма възможност към 22 и 24-ти юни. Климатична информация: Юни е най-дъждовният месец в по-голямата част от нашата страна. Често от северозапад нахлуват влажни океански въздушни маси и падат краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Характерно събитие са градушките. Обикновено дните с дъжд са от 7 до 10, а в 2-3 дни дъждът е повече от 10 л/кв.м. Веднъж на 10 години в планините вали и сняг. В същото време има доста слънчеви дни и температурите доближават типично летни стойности.

Астрономическа информация: В началото на месеца Слънцето изгрява в 5 ч. и 52 мин. и залязва в 20 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 6 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 5 ч. и 52 мин. и залязва в 21 ч. и 9 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 17 мин. Фазите на Луната през месеца са: 6.06 - последна четвърт, 13.06 - новолуние, 20.06 - първа четвърт, 28.06 - пълнолуние. Началото на астрономическото лято е на 21 юни в 13 ч. и 7 мин., когато е лятното слънцестоене.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР