В Западна България ще има краткотрайни валежи - максималните температури

...
В Западна България ще има краткотрайни валежи - максималните температури
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 26 юли

В Западна България ще има краткотрайни превалявания - оптималните температури в страната ще бъдат сред 29° и 34°. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
През идващото денонощие над западната половина от страната ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевични стихии. На обособени места преваляванията ще са интензивни и със обилни количества. През нощта против понеделник явленията ще затихват, облачността ще се раздира. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до сдържан и с него ще прониква студен въздух. Над Източна България през нощта ще бъде най-вече ясно, на следващия ден – най-вече слънчево. Ще продължи да духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 29° и 34°, по-ниски в северозападните региони: 23-26°.
Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за юли, само че постепенно ще се покачва.
Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 27-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Над източните масиви ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 23°, на 2000 метра – към 15°.
В понеделник ще доминира слънчево време. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Западна България, там единствено на обособени места е допустимо да превали за малко. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 30° и 35°. Във вторник и сряда времето ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно. Ще бъде и малко по-топло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР