В залата за спортна гимнастика Червено знаме, където са тренирали

...
В залата за спортна гимнастика Червено знаме, където са тренирали
Коментари Харесай

Доброволци запретнаха ръкави за ремонт на залата по спортна гимнастика на ЦСКА

В залата за спортна гимнастика " Червено знаме ", където са упражнявали едни от най-успешните български гимнастици, преди два месеца имаше следващото вандалско влизане. През март в залата нахлуват крадци. Късат електрически кабели и ги палят в мазето. Резултатът - цялото помещение е в сажди, а уредите за тренировки са неизползваеми. И това не е първият сходен случай на комплекс " Червено знаме ". Преди две години наоколо до залата бяха разрушени прозорците на помещението по акробатика.

В оборудването към този момент тече неочакван ремонт. Работниците в залата са доброволци, а средствата за материали идват от дарения. А до неотдавна наложителните маски и ръкавици, още веднъж влизат в приложимост, само че този път в залата.



Идеята се заражда по време на обществената изолираност. Създава се акция за набиране на средства, а първоначално се включват едвам петима доброволци.

" Залата беше доста опушена. Реших да освежим малко фоайето, с цел да може до момента в който чакат родителите, да е малко по-уютно. Започвайки обаче разбрах, че има хора, които ще ни подадат ръка. Направихме дарителска акция, където започнахме да събираме пари и аз съм доста прелестно сюрпризиран. В началото започнахме единствено 4-5 индивида. ", споделя един от треньорите в клуба.



Набраните средства до този миг са към 10 хиляди лв.. С част от тях през тази седмица дойде първият камион с чисто нов дунапрен за трапове, който заменя опушения от пожара. Въпреки това за цялостния ремонт са нужни още близо 6000 лв..

Бройката на доброволците към този момент доближава 150 души. Треньори, трениращи и родители оказват помощ кой с каквото може.

" В момента настръхвам, защото две братчета, които упражняват при мен, пристигнаха със счупената си касичка, събрали 245 лв. за залата – няма по какъв начин такива жестове да не ме вълнуват и да не ме вършат благополучен. "



" В подобен по-труден миг е доста значимо да си ударим по едно рамо и да вдигнем залата. ", споделя един от доброволците.

" Който може да се включи по някакъв метод в тази прелестна самодейност – дали с финанси, дали с труд тук в залата. Който може да помогне... би било прелестно ", прибавят две от девойките по художествена гимнастика на ЦСКА, които също се включват в ремонта.



След дните на изолираност се чака поетапно възобновяване на тренировките и на закрито. Въпреки това в зала по спортна гимнастика на ЦСКА ще би трябвало да почакат. От клуба се сплотяват към това, че към този миг най-важното е помещението да се трансформира в едно обикновено място за тренировки.

" Сега дори имаме радостна вест, имаме един представител, който желае да помогне с дограма и се надявам до зимата да смени и дограмата, само че това малко по малко ще го създадем, тъй като работим сами, ще го създадем, с цел да имаме естествен подготвителен развой. Аз съм в тази зала от 1985 година, откогато се построи. Какво да създадем? Да я оставим ли залата? Ще се веселя " Сердика спортни центрове ", които стопанисват комплекса, да видят какво е направено, какво е издигнато и да вземат някакви ограничения за отпадане на наеми, за някакви гратисни интервали. ", споделя президентът на клуба по спортна гимнастика ЦСКА Милко Танкушев.

Спортният комплекс " Червено знаме " съществува от 1985 година и от дълго време е гробница на погубените фантазии. В момента като по знамение действат залите по спортна гимнастика, акробатика и волейбол. В тях тренира детско-юношеската школа на клуба по гимнастика на ЦСКА. Една от дребното зали, в които може да се практикува този спорт.

Комплексът " Червено знаме " е зарязан и от години тъне в съсипия. Въпреки това доброволците се сплотяват в името на обичания спорт.



" Винаги бих го направил, постоянно. Наистина комплексът е опустошен, може и да го съборят, само че ние вършим едно положително дело. Безценен е този труд, в действителност – пари се събраха, само че това, което направиха доброволците с труда си е скъпо. По стените има кръв от хората, които рязаха остарели железа за… без пари. ", прибавя Йордан Рангелов.

От клуба молят за трудова и финансова поддръжка, като дарителската акция продължава да тече . След последния случай треньори от клуба обмисляха да се заемат персонално с защитата на залата. Сега обаче могат да се похвалят - след ремонта оборудването към този момент ще се охранява с нова система за видеонаблюдение.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР