В залата с наем над 30 000 евро на мол

...
В залата с наем над 30 000 евро на мол
Коментари Харесай

€30 000 е само залата за обявяването на кандидата на ППДБСС за кмет на София

В залата с наем над 30 000 евро на мол Парадайз, в която преди месеци се учреди като партия Спаси София, обединението ППДБСС ще показа в 19 часа във вторник претендента си за кмет на столицата. Думата " коалиция ” още веднъж е избягната и в този случай, а съгласно формулировката на получената от 19 минути покана, просто става дума за " обща кандидатура ”.

Интересно е дали явяването ще бъде с една, две или даже три листи за общински съветници, което не е маловажно за тежестта на обособените партии и за опциите им за маневри в бъдещия градски парламент. След като Демократична България надхитри Политическа партия в общите им описи за парламент, като набута 9 души повече от предходния избор за сметка на Промяната при 70 000 изгубени гласа, " пепетата ” ще имат нараснало внимание да не бъдат излъгани за следващ път.

Ако листата е една, задачата ще бъде новата Тройна коалиция да вземе над половината от местата в Столичния общински съвет. Същата цел си бяха сложили ППДБ на изборите преди няма и 4 месеца – на 2 април. Но най-меко казано не я реализираха. Вместо да завоюват повече гласове с обединяването си, 2-те сили изгубиха 70 000 гласа, което беше над 15% от целия им електорат.

Любопитно е да се види, откакто 2 в 1 не докара до положително, дали 3 в 1 е ненадейно добра или предстоящо недобра композиция.

По обещанията на Христо Иванов представянето на общата кандидатура трябваше да е станало още преи 2 седмици, а Борис Бонев се беше изказал неласкаво за държавната коалиция на ППДБ с ГЕРБ.
Причината е елементарна: малко мъчно и невъзпитано ще бъде да се подлагат на критика схеми на сътрудник в ръководството, тъй като общата власт значи делба и това е ясно за всеки.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР