В залата присъстваха новоизбраните общински съветници, новите кметове на райони

...
В залата присъстваха новоизбраните общински съветници, новите кметове на райони
Коментари Харесай

Огромен интерес към първото заседание на новия местен парламент на Варна, всички положиха клетва


В залата участваха новоизбраните общински съветници, новите кметове на региони и кметства, последователи и симпатизанти на другите политически сили, жители.

Тържествената сесия стартира с химна на Европа и химна на България и бе водена в началото от краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Община Варна Пейчо Пейчев. 

" Приветствам всички вас с сполучливо завършилите избори и във връзка вашата победа. Отговорността, която поемате към жителите на Варна е безспорна. Тя ще тежи и ще ви води при вашите бъдещи решения. Убеден съм, че с работа, с непримиримост и с взаимни взаимни отстъпки през идващите четири години ще надградите постигнатото, с цел да стане Варна съвременен, актуален, европейски град, град на знанието, град на нововъведенията. За реализацията на тези цели е нужна единодушие, за рационални и потребни решения за Варна ", сподели Пейчо Пейчев.  

Призив да загърбят политическите пристрастия и да работят интензивно за богатството на Варна насочи и регионалният шеф Стоян Пасев, който развесели присъстващите с неволното си комплициране, че открива първото " правосъдно " съвещание. 

След като ръководителят на ОИК-Варна Велин Жеков предложения на сцената всеки от определените 51 съветници, те произнесоха дружно заветното " заклех се " в името на Варна и просперитета на морската столица. От първото съвещание по незнайни аргументи отсъства единствено един от новите общински съветници. 

След това клетва положиха новоизбраните кметове на кметства и региони, както и новият градоначалник, определен за трети мандат Иван Портних.

Цялата гала вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР