В залата на пловдивският клуб Терес се проведе TERES Sparring

...
В залата на пловдивският клуб Терес се проведе TERES Sparring
Коментари Харесай

Национални състезатели по кикбокс на ринга на TERES Sparring Day

В залата на пловдивският клуб Терес се организира TERES Sparring Day - събитие, трансформирало се в обичайно и събиращо кикбоксьори от цяла Южна България.

Това бе първото за тази година събитие и то обичайно събра рекорден брой участници. На кръга се качиха над 100 кикбоксьора от 11 клуба от София, Пловдив, Пазарджик, Нова и Стара Загора, Бургас, Свиленград и Мадан. Бяха изиграни 90 дуела в жанр лоукик.

Събитието започва с най-малките очаквания на българския кикбокс деца на 7-8 годишна възраст. Традиционно те провокираха доста страсти в публиката и заредиха събитието с доста въодушевление. Залата на TERES GYM & FIGHT CLUB, Пловдив бе претъпкана от родители и другари, които с огромен възторг подкрепяха престрашилите се да влязат сред въжетата.

След тях пристигна време на кръга да се качат някой от звездите на кикбокса освен у нас, а и в международен мащаб. TERES Sparring Day качи на кръга имена като Димитър Петров - международен първенец по кикбокс за юноши, Константин Михайлов - балкански първенец по кикбокс и притежател на голям брой медали от международни и европейски шампионати по муай тай и кикбокс, Огнян Мирчев - международен вицешампион по кикбокс за юноши, Христо Калайджиев - европейски първенец по кикбокс за юноши, Карина Петкова - международна и европейска шампионка по Муай тай, както и още доста титуловани състезатели по кикбокс. Зрители и участници имаха опция да се насладят на първокласен и оспорвани дуели по разпоредбите на кикбокса.

TERES Sparring Day бе почетен и от администрацията на кмета на Пловдив Здравко Димитров в лицето на заместник-кмета „ Спорт и юношески действия “ Георги Титюков. Председателя на клуб Терес Николай Драганов разиска с господин Титюков развиването на кикбокса в града. В наличието на националният селекционер по кикбокс на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай господин Станислав Бахчеванов бе разисквана и опция да се провежда републиканско състезание по кикбокс в Пловдив през тази година. Заместник-кмета съобщи поддръжката си за развиването на спорта ни на общинско равнище.

Бахчеванов не скри усещанията си от TERES Sparring Day: „ Силно съм впечатлен от организацията основана от домакините от Терес. Двубоите бяха доста стойностни и на доста високо равнище, всички се раздаваха на най-много. Бях прелестно сюрпризиран от най-малките дечица, които демонстрираха забележителни умения и техника. В полезрението ми влезна положителното показване на юношата Благовест Май и национала Огнян Мирчев от Мусаши, София, Димитър Петров и Христо Калайджиев от Тангра, Свиленград, Константин Михайлов от Прайд едн Глори, Нова Загора, Георги Манов от Аякс, Бургас, както и девойките от Нова Загора и Пазарджик, направиха страхотни дуели. Мога да кажа, че всички национални състезатели не престават да надграждат своите умеене. Пожелавам им да завоюват международни и европейски трофеи през тази година, тъй като те го заслужават, и имам вяра, че това е по силите им. Поздравления за всички бойци, които демонстрираха огромен темперамент и геройство. Впечатление ми направи с изключение на съвършената организация на събитието, и доста положителната подготовка на бойците от Терес “, разяснява националният селекционер по кикбокс и член на управителният съвет на БККБМТ Станислав Бахчеванов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР