В залата на НЧ Отец Паисий-1893 се проведе втората среща

...
В залата на НЧ Отец Паисий-1893 се проведе втората среща
Коментари Харесай

В Лъджене искат да се възстанови фонтана под Двореца

В залата на НЧ „ Отец Паисий-1893 ” се организира втората среща на кмета на община Велинград Костадин Коев с жителите на квартал Лъджене. Заедно с него бяха и двамата му заместници – Атанас Палигоров и Светла Томова. Д-р Коев още веднъж акцентира, че е заречен преди три години да води разговор с хората и това е реалност – непрекъснати приемни всеки вторник, срещите по квартали, а това е значимо, с цел да се избегнат спекулациите и слуховете.

„ Всички милеем за Велинград. Искаме да е комфортен и привлекателен, както за нас жителите, по този начин и за гостите, само че това не може да стане внезапно – с магическа пръчка. Има доста проблеми натрупвани с годините ”, сподели кметът и добави,че неизгодните за общината контракти са прекъснати, водят се каузи, само че все пак средствата, които постъпват от локалните налози и такси не могат да се употребяват, тъй като отиват за погасяването на натурпаните преди 2015 –та отговорности. Затова екипът работи, с цел да се усвоят средства по планове от другите оперативни стратегии, фондове и от държавния бюджет. Основните посоки са свързани с инфраструктурата – нови водопроводи, асфалтиране на улици, реновиране на детски градини, учебни заведения, общестевни и жилищни здания, както и създаване на претоварната станция с компостираща апаратура за боклуци. Всичко това ще бъде реализирано, тъй като локалната и централната власт гледат в една посока – в името и в интерес на жителите на Велинград, акцентира градоначалникът.

Присъстващите сложиха и доста въпроси. Като да вземем за пример положението на минералните бани, изворите и чешмите. Д-р Коев съобщи, че и за него това е идея, която е приел драговолно, само че обясни, че част от тези обекти към момента са държавна благосъстоятелност и няма по какъв начин общината да ги стопанисва. В посока инфраструктура общината е дебитор на частните вложители, тъй като през последните години има построени доста хотели. Работи се по втори тръбопровод от извор Клептуза, за подсигуряване на неоходимата вода.

Присъстващите питаха за емблематични места като чешмичката на Вельова баня, фонтанът под Двореца, за които кметът сподели, че ще бъдат възобновени.

Сред въпросите имаше и подобен „ Ще се строи ли хотел в парцела на болничното заведение ”, на който доктор Коев отговори изрично, че от началото на мандата се поставят всички старания болничното заведение да се оздрави, прекъснати са неизгодните контракти и няма по какъв начин да се случи това.

Хората споделиха, че би трябвало да се подхващат съществени ограничения да се спре замърсяването в региона на Анезица, допустимо най-скоро да стартира разискването на плана за Клептуза, с цел да може и да се осъществя, както велинградчани го желаят, само че и че гражданското общество не е интензивно, че доста се прави, само че и доста се разрушава. Следващата среща на доктор Коев ще бъде с жителите на кв. Каменица на 23 октомври в читалището.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР