В залата на Академичния съвет се състоя официалната церемония по

...
В залата на Академичния съвет се състоя официалната церемония по
Коментари Харесай

Новият ректор на Техническия университет – София встъпи в длъжност

В залата на Академичния съвет се състоя формалната гала по предаване на ръководството в Техническия университет – София, оповестиха от университета.
Председателят на Общото заседание на ТУ-София, проф. дн инж. Георги Тодоров откри церемонията с думите: „ Днес е незабравим ден за Техническия университет-София, тъй като се сменя ръководството му, сменя се ректорът – капитанът на нашия транспортен съд и огромна част от екипажа. Нека новият капитан да води решително нашия транспортен съд към нови крайбрежия на науката, знанието и просвещението. В нашия свят най-големият капитал е знанието, а просветеният народ е този, който върви напред. Нашата задача е да просвещаваме младежите на България. Нека бъдем почтени за храма на нашата просвета “.
Досегашният ректор на университета, чл.-кор. проф. дн инж. Георги Михов поздрави новоизбрания ректор проф. дн инж. Иван Кралов с думите: „ В днешния церемониален за Техническия университет – София ден с изключителна наслада, очакване, вяра и задоволство предавам управлението на университета на новия ректор проф. дн инж. Иван Кралов.
Уважаеми господин Ректор, приветствам Ви с встъпването в длъжността „ Ректор на Технически университет – София “, откровено Ви искам здраве, умно управление и нови триумфи “.
Проф. дн инж. Иван Кралов благодари на досегашния ректор чл.-кор. проф. дн инж. Георги Михов и се обърна към присъстващите с думите: „ Нека всички ние да обединим напъните и работата си за положителното на нашия университет, за основаването на техническия хайлайф на науката, с който освен да се гордеем, а той да продължи нашата активност. Всички ние дружно сме виновни за развиването и образованието на младежите, само че сме виновни и за нещо доста повече – за обществото, за нацията, за бъдещето, тъй като ние сме тези, които ще обучим и създадем фрагментите, които ще трансформират фантазиите в действителност. Убеден съм, че всеки един от нас носи в сърцето си университета и с всички сили ще извърши тази си активност и благородна задача. На добър час, на многая лета! “.
Церемонията завърши с предаването от чл.-кор. проф. дн инж. Георги Михов на ректорските инсигнии – ректорска роба и ректорска огърлица – на новия ректор на Техническия университет – София – проф. дн инж. Иван Кралов.
Мандатът на новоизбрания ректор и другите управителни органи на Техническия университет – София е четири години.
Най-голямото и водещото висше техническо учебно заведение се гордее с акредитационната си оценка от 9,56 – най-високата присъждана до момента в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР