В зала „Запад на Народното събрание се проведоха политическите консултации

...
В зала „Запад на Народното събрание се проведоха политическите консултации
Коментари Харесай

„Има такъв народ“ и ДПС с консултации за възможностите за бъдещ кабинет

В зала „ Запад " на Народното събрание се организираха политическите съвещания сред „ ИТН " и Движение за права и свободи в търсене на формула за предстоящ кабинет.

Представителите на „ ИТН " на диалозите са Тошко Йорданов, Виктория Василева, Ивайло Вълчев, Филип Станев.

Представителната група, която води консултациите от страна на Движение за права и свободи, включва водачът Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, Халил Летифов, Станислав Атастасов.

Тези политически съвещания са последни на равнище управление в парламентарните групи, които би трябвало да очертаят целите за бъдещо ръководство, както и дали ще има по-широка парламентарна поддръжка за бъдещо държавно управление.

Срещата концентрира огромен с публичен и медиен интерес, откакто „ ИТН " предложения Движение за права и свободи макар безапелационните позиции на припознатите им сътрудници „ Демократична България " и „ Изправи се БГ! Ние идваме! " да не поддържат държавно управление с присъединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Виктория Василева от „ ИТН ", която е заместник-председател на парламентарната група, акцентира при започване на срещата, че са били отправени предложения за съвещания към всички политически сили без ГЕРБ с аргумента:

„ Мисля, че няма потребност да изяснявам тази наша позиция, тъй като освен за нас, а са по принцип - за партиите на митинга, главният съперник постоянно е бил ГЕРБ и моделът на ръководство, които те откриха в България през последните 10 години. Провеждаме тези срещи с възприятие за отговорност за това, което ни следва.....

„ Бихме желали да ви представим нашите цели, нашите хрумвания за ръководство страната и да чуем Вие какво мислите за всичко това. Надявам се на един градивен и доброжелателен разговор, тъй че на драго сърце ще споделим нашите визии с Вас ", сподели Виктория Василева, като се обърна към Движение за права и свободи.

Лидерът на Мустафа Карадайъ видя добра основа за разговор в границите на това 46-то Народно заседание и уточни, че за Движение за права и свободи е значимо възобновяване на нормалността политиката:

„ И ние от наша страна да благодарим за опцията да се забележим с управлението на парламентарната група на партията, която има най-вече народни представители в Народно събрание. От друга страна да Ви приветстваме за концепцията, че процесите в Народното събрание би трябвало да текат през разговор, с цел да може да се очертаят и целите, и тематиките от дневния ред и на обществото, и на Народно събрание.

Добра е средата, която е основана в 46-ото Народно заседание съгласно нас, тъй като има една добра основа за разговор. Възстановяването на нормалността в политиката, което за нас не е тематика от последните 10-12 години, минава през разговор на политическите партии, през разговор на институциите и така нататък

Така че нашата оценка е, че 46-ото Народно заседание към този момент има една добра основа за разговор. И нашият апел е всички виновни политически партии в Народното събрание да се възползваме от тази обстановка и да се опитаме да очертаем дневния ред на обществото,... да очертаем и дневния ред и на Народното събрание, дневния ред и на вероятно бъдещо ръководство в страната ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР