В зала Пленарна на Община Варна се проведе публично обсъждане

...
В зала Пленарна на Община Варна се проведе публично обсъждане
Коментари Харесай

Във Варна публично бяха обсъдени проекти за над 80 млн. лв.

В зала " Пленарна " на Община Варна се организира обществено разискване на планове, за които общината има желание да поеме дълготраен дълг. Инициативите обгръщат обекти от градската среда, спортната, културната и обществената инфраструктура. Общата стойност на плановете ще е над 80 млн. лева . Част от средствата локалната администрация планува да дойдат като безплатно финансиране по оперативни стратегии . Други ще бъдат обезпечени посредством разнообразни дългови финансови принадлежности и от общинския бюджет.
Ето всички 13 обекта, за които е планувано финансиране:
1. Проект „ Модернизация и реорганизация на рибарско пристанище „ Карантината “
Предназначение: Mодернизиране и реорганизация на съществуващо рибарско пристанище, посредством което ще се обезпечи опция за дейно, регламентирано, несъмнено и хигиенично разтоварване, предпазване, първа продажба и спедиция на уловите от риба и водни организми.
Стойност на плана: до 16 500 482 лева с Данък добавена стойност
2. Проект „ Реконструкция на улица от бул. „ Първи май “ към рибарско пристанище, в това число обръщач, по проекта на м-ст Карантината, р-н Аспарухово, гр. Варна “
Предназначение: Подобряване на транспортно-експлоатационните характерности на улицата, сигурността на участниците в придвижването и обезпечаване на комфорт на пътуващите, реализиране на условията за налична среда за лица с увреждания, ще се реши отводняването на пътното платно, създаване на ново улично енергоефективно осветяване, тротоари, места за паркиране и велоалея за връзка с Аспарухов парк, плажа на кв. Аспарухово, рибарско пристанище, жилищни здания и военното отделение.
Стойност на плана: 1 586 687 лева с Данък добавена стойност

3. Проект „ Многофункционален състезателен комплекс в УПИ VIII-190 „ за стадион “, кв. 21 по проекта на IV м.р. на ж.к. „ Владислав Варненчик”, гр. Варна /ПИ 10135.4502.344 по КК/ с адрес ж.к. „ Владислав Варненчик”, гр. Варна “.
Предназначение: Изграждане на състезателен комплекс със модерни условия за упражняване на разнообразни типове всеобщ спорт за живущите в регион " Владислав Варненчик ", гр. Варна, който да обезпечава сигурност и досегаемост за всички ползватели, в това число и за ползвателите с увреждания.
Стойност на плана: 7 512 691 лева с Данък добавена стойност
4. Проект „ Парк и спортни уреди в УПИ VI „ за състезателен комплекс “, кв. 36 по проекта на кв. „ Виница”, гр. Варна /ПИ 10135.2575.433 по КК/ с адрес ул. „ Албатрос”, кв. „ Виница”, гр. Варна “
Предназначение: Изграждане на състезателен комплекс със модерни условия за отдих и упражняване на разнообразни типове всеобщ спорт за живущите в кв. „ Виница”, който да обезпечава сигурност и досегаемост за всички ползватели, в това число и за ползвателите с увреждания.
Стойност на плана: 1 762 807 лева с Данък добавена стойност
5. Проект „ Спортен комплекс и благоустрояване в УПИ „ за парк и състезателен терен “, кв. 36 по проекта на 24 м.р. на гр. Варна /ПИ 10135.2554.158 и ПИ 10135.2554.155 по КК/ с адрес ул. „ Студентска”, гр. Варна “.
Предназначение: Изграждане на състезателен комплекс със модерни условия за упражняване на разнообразни типове всеобщ спорт за жителите на кв. „ Левски “, който да обезпечава сигурност и досегаемост за всички ползватели, в това число и за ползвателите с увреждания.
Стойност на плана: до 2 187 267 лева с Данък добавена стойност
6. Проект „ Изграждане, главен ремонт и реорганизация на спортни и фитнес площадки навън в учебните заведения на територията на община Варна “
Предназначение: Привеждане на съществуващите спортни площадки в учебните дворове в сходство с нормативите за обособените типове спорт, основаване на условия за спорт на учениците и популацията и пълноценно потребление на свободното време на младежите, възстановяване на инфраструктурата в учебните дворове.
Стойност на плана: 5 334 000 лева с Данък добавена стойност
7. Проект „ Основен ремонт и реорганизация на площадки за игра навън и спорт в детски градини и детски ясли на територията на община Варна “
Предназначение: Привеждане на съществуващите площадки за игра навън и спорт в детски градини и детски ясли в сходство с условията на нормативната уредба за обезпечаване на безвредни условия за игра навън и повишение качеството на виталната среда за децата, възстановяване на инфраструктурата в прилежащите дворове.
Стойност на плана: 4 401 912 лева с Данък добавена стойност
8. Проект „ Рехабилитация/основен ремонт на улична мрежа на територията на община Варна “
Предназначение: Подобряване на инфраструктурата и образа на градската среда, възстановяване на експлоатационните характерности на улици/участъци от улична мрежа, основаване на налична, удобна и безвредна среда за жителите и гостите на Община Варна.
Стойност на плана: до 20 000 000 лева с Данък добавена стойност
9. Проект „ Реконструкция и рационализация на Зоопарк Варна “
Предназначение: Модернизиране и реорганизация на зоопарка в сходство на нормативните условия и стандарти, превръщането му в привлекателно място за отдих и забавление за жителите и гостите на града.
Стойност на плана: 1 200 000 лева с Данък добавена стойност
10. Проект „ Подобряване на обществената инфраструктура в гр. Варна “
Предназначение: Осигуряване на подобаваща общинска инфраструктура за даване на обществени услуги в общността – „ Кризисен център за деца “ и „ Приют за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица “.
Стойност на плана: 2 473 741 лева
11. Проект „ Ремонт, реорганизация и рационализация на постройка филиал ТМПЦ – Варна “
Предназначение: Модернизация на културната инфраструктура и възстановяване изискванията за достъп до културен живот посредством реорганизация, възобновяване и обзавеждане на постройката на филиал ТМПЦ-Варна.
Стойност на плана: 7 163 218 лева
12. Проект „ Модернизация на културна инфраструктура в град Варна – НЧ “Петко Рачев Славейков 1928 “
Предназначение: Модернизация на културната инфраструктура на град Варна и възстановяване на изискванията за достъп до културен живот.
Стойност на плана: 593 060 лева
13. Проект „ Реставрация, консервация и социализация на туристически обекти в община Варна “
Предназначение: Опазване и разпространение на културното завещание и възстановяване на конкурентноспособността на българския културен туризъм, посредством развиването на районния туризъм.
Стойност на плана: 9 779 150 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР