В зала „Европа“ се състоя церемонията по връчването на наградите

...
В зала „Европа“ се състоя церемонията по връчването на наградите
Коментари Харесай

Спортист на Русе за 2018 година е боркинята Биляна Дудова

В зала „ Европа “ се състоя церемонията по връчването на премиите „ Спортист на годината “ 2018. В началото приветствия насочиха кметът на Русе Пламен Стоилов и основният редактор на в. „ Утро “ Младен Любенов.
„ Благодаря на всички спортисти и техните треньори. 2018-та година беше невероятна и изпълнена с доста триумфи “, съобщи Стоилов и пожела здраве и още по-успешна нова година за всички. Той тържествено даде обещание нова зала за борците.
„ Спортът не е единствено тренировки и надпревари – той е част от публичния живот и се гордеем с всички вас “, съобщи Младен Любенов, като благодари за поддръжката от страна на Община Русе.
Напълно справедливо европейската шампионка и сребърна медалистка от международното състезание по битка Биляна Дудова бе определена за Спортист на годината в Русе. Тя завоюва вота на спортните публицисти в града с 98 точки. Анкетата се организира за 47-ми път при съдействието на в. „ Утро “ и община Русе, а началото е сложено през 1963 година
Наградата на 21-годишната Биляна Дудова бе връчена от Пламен Стоилов, с пожелания да окупира международния връх през тази година. Лъчезарното младо момиче получи и статуетката „ Спортен Олимп “. Легендата на българската и русенска битка – олимпийският първенец Валентин Йорданов дава този приз на най-хубавия русенски състезател.
„ За мен е чест да получа тази премия, за първи път вземам участие в тази анкета и се веселя, че достиженията на нашия клуб „ Юнак “ се правят оценка. През новата година си поисквам най-много здраве и се надявам да реализира доста по-високи триумфи от предходната година -на международното да взема златен орден и квота за олимпийските игри, това е огромната цел за 2019 година Благодаря за поддръжката на моя кумир в битката - Валентин Йорданов “, сподели радостната победителка.
Женското наличие в тройката допълниха боксьорките Стойка Петрова – втора с 92 т., която е втора в света и европейска шампионка, и третата Севда Асенова – с 65 т., втора на европейското състезание. Павел Сяров – треньор на призьорките от боксов клуб „ Русе “ бе определен за треньор на годината и отличен със статуетка „ Спортен Олимп “.
Четвърти и пети са щангистите Стилиян Гроздев и Ангел Русев, надлежно с 64 и 45 точки. Шеста е още веднъж боксьорка - Габриела Димитрова с 34 т., завоювала бронзов орден на европейското състезание. Седми е волейболистът Костадин Стойков с 27 т., а Християн Стоянов – параатлет и европейски първенец в бягането на 1500 м, е осми с 25 т. Десетката допълват лекоатлетката Инна Ефтимова с 23 т. и полуфинал на еврошампионата и боксьорът Радослав Росинов с 16 т., който е европейски първенец за юноши.
За най-хубава в приложните спортове бе определена Никол Павлова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР