В зала 1 на Фестивален и конгресен център днес ще

...
В зала 1 на Фестивален и конгресен център днес ще
Коментари Харесай

Варненско лято за деца с безплатен концерт днес във Варна

В зала 1 на Фестивален и конгресен център през днешния ден ще бъде първият за годината театър от поредицата „ Приказките на Госпожа Виола “, припомня Moreto.net. Той е част от съпътстващата стратегия на Международния музикален фестивал " Варненско лято " 2020.

От 11 часа стартира разнообразната стратегия на " Танците не престават ". Малките музиканти и техните преподаватели ще отдадат своя жест на респект към великия композитор Лудвиг ван Бетовен. С „ Ода на насладата “ ще бъдат маркирани 250 години от неговото рождение. В концерта ще звучат типичен творби на Чайковски, Щраус, фоклорни композиции, както и съвременни класики на композиторите Мануел де Файа и Карлос Гардел.

Симпатичните пиеси „ Контраданси “, които към този момент прозвучаха на новогодишния концерт на Виенската филхармония, ще чуем в осъществяване на музикантите от Младежкия симфоничен оркестър с диригент маестро Страцимир Павлов.

Както постоянно, танцовата сюита, показана от дребните балерини и балетисти от НУИ „ Добри Христов “, ще бъде огромна, луксозна и разпръскваща онази хубост, която единствено балетът може да реализира.

Концертът е с вход свободен. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР