В законопроекта, който засяга опрощаването на над 12 млн. лв.

...
В законопроекта, който засяга опрощаването на над 12 млн. лв.
Коментари Харесай

БСП призова Патриотите да не се регистрират в зала

В законопроекта, който визира опрощаването на над 12 млн. лева на Главно мюфтийство, изобщо не става въпрос за етническия мир или някакво потивопоставяне на общности. Призоваваме ръководещите да не злоупотребяват с тази тематика. Това сподели зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски по време на конференция.

"Българските жители са задоволително грамотни, с цел да схванат защо става въпрос. Той добави, че претекстовете на този законопроект и анализът за влияние се състоят тъкмо от три реда, в които не се дава отговор - какви са отговорностите, какъв брой са и на кого тъкмо са. Призовавам представителите на болшинството да излязат и да обяснят - за какъв брой пари става въпрос, на кого ще бъдат опростени и под каква форма ", разяснява Свиленски.

Той напомни, че през месец декември 2018 година законопроектът е гледан в комисията по вероизповедания и там национален представител от ГЕРБ е декларирал, че това е политическо решение. Свиленски попита - каква е политическата цена на това решение. Той разяснява още, че тази стенограма е била укривана повече от три месеца и откакто представителите на левицата са оповестили, че тя се крие, е качена на уеб страницата на Народното събрание.

Свиленски разяснява и думите на Валери Симеонов, който съобщи, че когато има нечестна договорка, тя постоянно бива определяна или като въпрос от национална сигурност или като секретна. "Такава нечестна и корупционна договорка ли беше казусът с оградата по границата ", попита Свиленски.

"Колеги от Обединени патриоти, в случай че не желаете законопроектът за опрощаването на задълженията на Главно мюфтийство да бъде признат, просто не се регистрирайте в деня, в който се приема ", прикани Георги Свиленски.

За апелите на патриотите Българска социалистическа партия да се върне в пленарна зала, Свиленски разяснява, че няма по какъв начин да си част от ръководещата коалиция, да играеш ролята на съпротива и в това време да твърдиш, че Българска социалистическа партия е отговорна. "БСП има ясно решение за напускането на Народното събрание и сме решили и по кое време ще се върнем ", съобщи Георги Свиленски.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР