В Закона за политическите партии има изискване, с което даренията

...
В Закона за политическите партии има изискване, с което даренията
Коментари Харесай

Финансови новини: Менда Стоянова обясни, че...

В Закона за политическите партии има условие, с което даренията над минималната заплата би трябвало да се заявяват. Това сподели пред публицисти ръководителят на Бюджетна комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

Стоянова посочи, че в Закона за политическите партии има текстове, които изискват всяко едно подаяние, което се извърши, без значение дали от физическо, юридическо лице или едноличен търговец, надвишаващо една минимална заплата, да се заявява в специфична декларация, с която се показва произходът на средствата, с което лицето прави дарението.

„ Тези заявления са обществени. Има обществен указател, където те се качват. Сметната палата прави инспекция по тях. Когато даренията биха били по-големи от до момента позволения размер, считам, че Национална агенция за приходите също ще има обвързване, тъй като тя правата си ги има, да извърши действителна инспекция на произхода на тези средства. Т.е. въпросното лице има ли легален източник, върху който е платило налози, с цел да си разреши да подари тези средства. Това ще има резултат към изсветляване на метода, по който лицата вършат дарения на своите партии “, разяснява Стоянова.

Тя посочи, че по Закона за политическите партии се не разрешава финансирането на политическите партии от други страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР