В закона за НСО ясно е написано, че тя е

...
В закона за НСО ясно е написано, че тя е
Коментари Харесай

Дариткова отговори на Радев: Изказването му е бягство от отговорност


В закона за НСО ясно е написано, че тя е профилирана военизирана работа към президента, общото управление и надзор се упражняват от президента, тъй че ние нямаме законови учредения да мислим, че няма законови пълномощия, които да разрешат на президента да направи инспекция на случая, виждаме, че той разпорежда инспекция. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Даниела Дариткова , ръководител на ПГ на ГЕРБ, във връзка казаното от президента Радев, че неговите пълномощия са отнети със закона от 2015 година

Този въпрос беше издигнат във връзка присъединяване на чиновници на НСО в публикувано през вчерашния ден скандално видео, в което някогашният правосъден министър Христо Иванов и Иво Мирчев се пробват да стъпят на плаж " Росенец " (плажовете в България са държавна собственост), обаче биват изблъскани по недодялан метод от охранителите, единият от които захвърля като отпадък и българското знаме.

“Прехвърлянето на отговорността към Народното събрание е неточна, тъй като комисията, която е профилирана да управлява службите в Народното събрание, реализира парламентарен надзор, по този начин както реализира парламентарен надзор във връзка с всички други министерства ”, сподели Дариткова.

Дариткова разясни, че има други функционалности, когато би трябвало да се дефинира нужда от спомагателни персони за защита или територии за защита, тогава се провежда комисия, тъй като с изключение на особено изброените лица в закона, има опция при опасност за националната сигурност да се дефинират други лица, които се охраняват от НСО и е имало такива образци за депутати и други и комисията се състои от ръководителя на ДАНС, от основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на НСО.

“В случая считам, че става въпрос още веднъж за бягство от отговорност. Скоро ние преглеждахме тематиките за защитата, тъй като се направи една смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи, като с даде опция на Министерство на вътрешните работи да упражнява такива функционалности във връзка с други лица, които не са изброени в Закона за НСО и президентът можеше да изложи своите причини ”, сподели шефката на парламентарната група на ГЕРБ.

Според нея връзката с президента е или през медиите, или посредством следващото несъгласие, което той постанова. Пряка връзка посредством изказвания на президента в Народното събрание сме имали един или два пъти до момента, означи тя.

Дариткова съобщи, че чака следствието на НСО , с цел да стане ясно по какъв начин тези чиновници са готови да се оправят в сходни сериозни обстановки.

Президентът счита, че би трябвало да се преразгледа тематиката за защитата на Доган и Пеевски. Ако той счита по този начин, може да провокира решение на комисията, в пълномощията му да сезира комисията, съобщи Даниела Дариткова.

Институционалните кавги не са от изгода на държавността и постоянно съм призовавала персоналният детайл да се заобикаля в използването на пълномощията на институциите, безапелационна беше Дариткова.

“В такива спешни моменти сходни разногласия в действителност не дават отговор на публичните упования, тъй като дневният ред на обществото е напълно различен ”, сподели Дариткова.

Във връзка със свадите с оповестените записи и фотоси, Дарикова означи, че те са за отклонение на вниманието от сериозната политика, от това, което в действителност се осъществя в страната, с цел да се оправим с рецесията.

" Вниманието с отклонява с компромати, със записи, със известия от лица, които са обект на следствени дейности ", безапелационна беше Даниела Дариткова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР