В закона за българските лични документи (ЗБЛД) беше предвидено изискването

...
В закона за българските лични документи (ЗБЛД) беше предвидено изискването
Коментари Харесай

От 2019 г. личните документи ще съдържат безконтактен електронен носител на информация


В закона за българските персонални документи (ЗБЛД) беше планувано условието от 1 януари 2019 година електронният притежател на информация (ЕНИ) да се вкара и в други български персонални документи (БЛД) от двата вида – „ паспорт “ и „ карта “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Освен това, ЗБЛД разшири информацията, която следва да се записва в ЕНИ. Новите условия към БЛД постановиха изменение на идейните им планове, обхващащи както материалите, нужни за направата и отбраната им, по този начин и изменение на някои реквизити и тяхното разположение в съответния документ.

Работна група от специалисти с професионален опит в основаване, изпитване, потребление и оценяване равнището на сигурност на БЛД, извърши разбор на успеваемостта на съществуващите защитни характерности в в този момент настоящите мостри на БЛД, изучен беше опитът и положителните практики на европейски страни за възстановяване сигурността на БЛД. Като резултат от това бяха определени високозащитени материали за производството на БЛД и на защитните детайли в тях. Темата за културно-историческото завещание на Република България в БЛД бе непокътната, като се обогати с обекти от международно, национално и районно значение, и се модернизира с нови графични, защитни техники на пресъздаване.

Българските персонални документи вид „ паспорт “ и вид „ карта “, избрани в ЗБЛД, ще съдържат безконтактен ЕНИ и антена, отговарящи на условията на ICAO Doc 9303 за запис на биометрични и лични данни на притежателя на документа, запис на уверение за електронна еднаквост, според Регламент (ЕС) № 910/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23.07.2014 година за електронната идентификация и удостоверителните услуги при електронни преводи на вътрешния пазар, както и за запис на уверение за дипломиран електронен автограф. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР