В Загреб лъжат, заяви лидерът на автономната в рамките на

...
В Загреб лъжат, заяви лидерът на автономната в рамките на
Коментари Харесай

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик: В Загреб лъжат

В Загреб лъжат, съобщи водачът на самостоятелната в границите на Босна и Херцеговина - Република Сръбска – Милорад Додик, съобщи белградското радио Б92.

С тези думи политикът от балканската страна опроверга изказванията на хърватската медия Индекс. Изданието упрекна Додик, че е имал проект за разединение на водената от него област и присъединение й към Белград, а планът е бил изпратен от Москва. "Това са лъжи, неистини и спекулации, измислени в Загреб. Аз имах срещи с Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила, само че в никакъв случай въпросът за смяна на територията на Босна и Херцеговина не е бил поставян на дневен ред ", безапелационен бе Додик. "Ние почитаме интернационалните спогодби и ги съблюдаваме ", уточни още той.

След края на тригодишната война в Босна и Херцеговина през 1995 година страната е разграничена на две огромни самостоятелни елементи: Мюсюлманско-хърватска федерация, която се намира върху към 51% от територията, и Република Сръбска (49 на сто).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР