В заглавие на първата си страница вестник Стандарт пише: Борисов

...
В заглавие на първата си страница вестник Стандарт пише: Борисов
Коментари Харесай

Акценти в пресата

В заглавие на първата си страница вестник " Стандарт " написа: " Борисов матира Карпов за кирилицата. Византйската офанзива на някогашния международен първенец по шахмат Анатолий Капров провокира бърз ендшпил от Борисов ". Премиерът отряза за среща гросмайстора, който в този момент е народен представител. Причината - " скандално " изявление, че кирилицата е пристигнала от Византия. Така той още веднъж разпали пристрастеностите у нас, откакто на 24 май Владимир Путин съобщи, че Русия е получила славянската книжовност от македонските земи. Наложи се и шефът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров да вземе незабавни ограничения за " просвещение на задгранични държавни дейци ". Той поръча да се снимат старинни икони от Охрид, на които написа, че Кирил и Методий са български просветители, добавя още " Стандарт ".

" Фирми ще се жалват на Европейска комисия поради 97 млн. лв. ", написа вестник " Сега ". Всекидневникът изяснява, че това ще стане поради загуби и пропуснати благоприятни условия, които са понесли в следствие от работата на държавната администрация. Фирмите са били наранени от анулираната процедура за софтуерна рационализация по програмата " Конкурентоспособност " 2007-2013 година. Парите по остарялата стратегия по този начин и не са стигнали до утвърдените предприятия, прецизира още вестник " Сега ".

" Министерството на финансите пробва да насърчи заплащанията с карти в администрацията ", написа " Капитал дейли ". С предлагани промени в Наредбата за административното обслужване, от ведомството целят спиране на практиката ведомствата да насочват потребителите към банковите гишета, което е по-удобно за служителите, само че коства в допълнение на потребителите.

" Заплати до 4 320 лв. прибират служители ", оповестява на първата си страница вестник " Труд ". Най-много получават шефовете на дирекциите и основните секретари като " армията на служителите у нас наброява 132 648 души. Това демонстрира отчет за положението на администрацията, прецизира още всекидневникът. " От заповед на АПИ излиза наяве: Тихомълком пуснаха тирове убийци в петък и неделя ". Проверка на вестник " 24 часа " е открила, че " тежкотоварните коли са пуснати свободно по автомагистралите през лятото със заповед на АПИ от ноември предходната година. Според нея тировете се стопират единствено по няколко сектора от първокласните пътища, изяснява още изданието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР