В южния американски щат Тексас беше извършена първата екзекуция за

...
В южния американски щат Тексас беше извършена първата екзекуция за
Коментари Харесай

В Тексас извършиха първата екзекуция за 2018 година

В южния американски щат Тексас беше осъществена първата екзекуция за 2018 година, заяви „ Ню Йорк поуст “. Властите умъртвиха мъж, който преди години е умъртвил четири дами. 55-годишният Антъни Алън Шор получи смъртна присъда за едно от убийствата – на 21-годишна жена през 1992 година. В пандиза американският жител беше погубен със смъртоносна инжекция. Той бе разгласен за мъртъв в 18:28 часа локално време.

В последните си думи наказаният сподели, че съжалява за това, което е направил. Той уточни, че в случай че би могъл, щеше да промени предишното. Адвокатите на Шор желаеха анулация на смъртното наказване, тъй като съгласно тях клиентът е претърпял мозъчни увреждания при започване на своя живот.

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли жалбата на юристите му. През 1992 година полицията разгадава убийството на младата Мария дел Кармен Естрада по ДНК тест. Малка парченце от нокътя на килъра се оказва главното доказателство, с което служителите на реда намират причинителя. Антъни Шор съобщи тогава, че е направил убийството поради „ гласове в главата “ и срещу волята си. Той призна за убийството на още трима души – момиче на 9 години и две тийнейджърки. Някои от жертвите му са били изнасилени преди убийството.

За 2017 година в Съединените американски щати бяха изпълнени общо 23 смъртни присъди, седем от които в Тексас – повече от всеки различен щат в страната. През идващите няколко седмици се чака още трима пандизчии да бъдат убити в Тексас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР