В южната германска провинция Бавария настъпи ново политическо летоброене. Консервативният

...
В южната германска провинция Бавария настъпи ново политическо летоброене. Консервативният
Коментари Харесай

Трите грешки, довели до провала на Зеехофер - коментар на Мария Стоянова

В южната немска провинция Бавария настъпи ново политическо летоброене. Консервативният Християнсоциален съюз е надалеч от безспорното болшинство, което имаше до момента. Социалдемократите се смаляват до дребна партия и остават даже зад крайнодясната " Алтернатива за Германия ", която за първи път влиза в мюнхенския парламент. Ясни печеливши са " Зелените ". Те безапелационно удвояват резултата си и стават втора политическа мощ. Резултатите, колкото и да са районни, хвърлят сянка и върху политиката на федералното държавно управление.

Вижте повече детайлности от директното включване на кореспондента ни в Берлин Мария Стоянова.

Християнсоциалният съюз заложи на неверна тактика. Стратегия за директна конкуренция с " Алтернатива за Германия ", за иззмеване на техния нападателен звук, на тяхната твърда реторика. Това изплаши гласоподавателите, изключително тези, които са в центъра и даже малко по-вляво от него. Затова те преляха гласовете си към " Зелените ".

Освен това, съгласно социологическите изследвания, не се хареса конфронтативният звук, който беше стартират с канцлера Ангела Меркел и водача на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер, който е и вътрешен министър на федералната република.

Тоест, аргументите са неверна тактика, неверни тематики и неверно заложено държание, изясни Стоянова.
 Хорст Зеехофер ще поеме отговорност след неуспеха на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер ще поеме отговорност след неуспеха на Християнсоциалния съюз
Германският вътрешен министър и водач на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер сподели, че ще поеме отговорност за слабото показване на партията на про...

" Зелените " предложиха ново потомство политици - динамични, енергични, симпатични. Факт е, че разшириха компетентностите, с които се изправиха пред гласоподавателите и с изключение на обичайните тематики, свързани с опазването на въздуха, околната среда и така нататък, демонстрираха и икономическа, бизнес подготвеност, с задължения за насърчаване на интернета в селските региони, възстановяване на сигнала, качеството, застъпиха тематиката за дигитализацията. Те се показаха като безспорна опция на Християнсоциалния съюз, разяснява Стоянова.

Според нея, резултат на доминото за посестримата партия с водач Ангела Меркел ще има. В Берлин нервността е извънредно огромна и макар че Меркел не беше поканена да взе участие в предизборната компания на Християнсоциалния съюз, тя е считана за провинен за случилото се поради противоборството сред нея и Зеехофер.

Под въпрос е даже триумфът на партията на Меркел на идните след две седмици избори в провинция Хесен. Ако и там консерваторите изгубят фрапантно, за Берлин няма да има излаз отвън оставки, добави Стоянова.

Днес в Германия изключително заседават управленията на всички политически партии, само че към този момент никой не обелва дума за оставки.

Още детайлности за изборите в Бавария очаквайте в идващите излъчвания " По света и у нас ".
 Тежка загуба за Християнсоциалния съюз в Бавария, победа за Зелените Тежка загуба за Християнсоциалния съюз в Бавария, победа за Зелените
На изборите в южната немска провинция Бавария ръководещият закостенял Християнсоциален съюз претърпя тежка загуба и се раздели с безспорното мн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР