В южната част на американския щат Невада, в затънтения окръг

...
В южната част на американския щат Невада, в затънтения окръг
Коментари Харесай

Интеренет шегата със Зона 51 - заплаха за хуманитарна катастрофа

В южната част на американския щат Невада, в затънтения окръг Линкълн се намират двe непретенциозни градчета с общо население от 173 души. Заобиколени от сухи пейзажи и прашни пътища, докъдето взор стига, градовете Рейчъл и Хайко наподобяват най-обикновени.

Това, което ги прави специфични обаче, е близостта им до строго секретната база на щатските военновъздушни сили, известна като Зона 51. Мистериозната зона за военни опити, която от дълго време се свърза с конспирационни теории за НЛО, е бетонирала мястото им в извънземния фолклор.

В тези изолирани градчета от 19 септември се чака да се съберат десетки хиляди хора за два фестивала, които носят имената Alienstock и Storm Area 51 Basecamp.

За разлика от множеството огромни фестивали, тези събития не са подготвяни с години. Те се раждат от интернет смешка, оповестена във Фейсбук преди четири месеца.

В идващите няколко бурни месеца индивидът зад тази смешка оказва помощ за организацията на един от тези фестивали, за който обаче той в този момент се притеснява, че може да се трансформира в "евентуална филантропична злополука ".

През юни 20-годишният Мати Робъртс, студент от Бейкърсфийлд, Калифорния, основава на смешка събитие във Фейсбук.

Името на събитието в обществената мрежа е: "Щурм на Зона 51, Те не могат да спрат всички ни ". Планът, както издава името, е задоволително огромен брой хора да нападат базата, тъй че да съумеят да пробият защитата й.

След като влязат в базата, пък участниците ще създадат налични за обществеността хипотетичните секрети, включително извънземни технологии и секрети изследвания. "Да ги забележим тези извънземни ", се споделя в описанието на събитието.

Дни след публикуването събитието набира голяма известност, като попада в новините по целия свят.

"Пуснах събитието за Зона 51 към 2 часа през нощта на 27 юни, " споделя Робъртс пред BBC. "То бе една смешка през цялото време. Някакси обаче получи голямо внимание като че ли от нищото и това беше ужасно. "

До момента над 3.5 милиона души са показали интерес към наличие на събитието на 20 септември. Робъртс споделя, че "доста от тях го одобряват напълно насериозно ".

Един от тях е 33-годишният вложител в недвижими парцели Арт Фрейсик от Охайо. Той споделя пред BBC, че дружно с други са решени да влязат в базата, "за да разкрият и да одобряват откритието на извънземните ".

"Ще вляза в Зона 51, тъй като нашите налози финансират тази база и откакто в продължение на 70 години крият извънземните технологии от света, в този момент е наше право да ги забележим, " написа той в известие във Фейсбук.

Двама мъже от Нидерландия - YouTube-ър и негов другар, са били задържани на близо 5 км във вътрешността в зона с стеснен достъп покрай базата Зона 51. Срещу двамата са повдигнати обвинявания за нахлуване в непозната благосъстоятелност без позволение. Те декларирали пред полицията, че "искали да прегледат базата ".

Други също са отправяли сходни закани да влязат в базата, макар че в морето от занимателни картинки в интернет е мъчно да се дефинира какъв брой съществени са в желанията си.

От щатските военноморски сили в това време одобряват тези закани съществено. "Всеки опит за противозаконен достъп до военни уреди или зони за образование е рисков ", споделя пред BBC Лаура Макандрюс, представител на военновъздушните сили.

Робъртс също насочва сходно предизвестие, като споделя, че не желае никой да пострада. След като събитието във Фейсбук набира голяма известност, сътрудници на ФБР идват в дома му за разпит. Робъртс ги твърди, че "не прави бомби или нещо друго откачено ".

Това, което стартира като занимателна концепция за страница във Фейсбук, обаче излиза отвън неговия надзор. За щатската военна база и за окръзите Линкълн и Най нарушителите в Зона 51 може би са най-малкото терзание.

По-конкретно, двата фестивала съставляват съществено предизвикателство за силите на реда и за локалната инфраструктура. Alienstock, хазаин на който ще е хотел Little A'Le'Inn в Рейчъл, и взлом на Area 51 Basecamp, който ще се състои в научния център в Хайко, са били утвърдени от окръг Линкълн.

В подготовка за тях окръгът е подписал декларация за незабавни дейности. Никой не знае сигурно какъв брой хора ще се появят, само че в обществено пространство се размята численост сред 5 000 и 50 000.

Посещението на Зона 51 от десетилетия е като поклонение за почиталите на теории на конспирацията, свързани с извънземни. Базата се намира покрай езерото Груум и е основана през 50-те години като тестови полигон за щатския шпионски аероплан Lockheed U-2.

Според Глен Кембъл обаче оборудването стартира да се асоциира обществено с неидентифицирани летящи обекти едвам през 80-те години.

Тогава физикът Боб Лазар споделя в изявление за радио в Лас Вегас, че е бил нает да извърши противоположна разработка на извънземен галактически транспортен съд в настрана оборудване покрай Зона 51.

"След това изказване се раждат хиляди тайни теории, " споделя пред BBC Ани Джейкъбсън, която написва бестелър за Зона 51.

Тъй като базата се води секретна, никой не знае сега какво се случва там. Нейната цел постоянно е била да усъвършенства военните науки и технологии ", споделя Джейкъбсън. Нейната секретност обаче кара други хора да стигат до разнообразни изводи.

Дори и 1% от деклариралите във Фейсбук да се появят това е повече, в сравнение с можем да понесем, споделя шерифът на огръг Линкълн Кери Лий.

Според него от други краища на Невада ще дойдат още 150 служители на реда и 300 парамедици. Обикновено окръгът с повърхност от 27 000 кв. км се охранява от 26 служители на реда.



Тези, които в действителност влязат в Зона 51, ще бъдат задържани и може да бъда санкционирани минимум с 1 000 $, съгласно шерифа. "Моят съвет е, в случай че планирате да дойдете и да видите Зона 51, да го извършите извън, " предизвестява той.

Ако броят на хората, които дойдат, е покрай горния завършек на авансово предстоящите, популацията на окръг Линкълн (около 5 000 души) би повишено десетократно. Предлаганите улеснения в Рейчъл и Хайко биха били незадоволителни.

Освен няколко магазина и хотел, предлаганите медицински и интернет услуги, тоалетни и бензиностанции просто не съществуват или са несъответстващи на подобен огромен брой хора.

По-рано през седмицата Робъртс публично прекъсна своите връзки с Alienstock, изтъквайки като причина "вероятността от филантропична злополука ". "Заради неналичието на инфраструктура, слабото обмисляне, ръководството на риска и явното неуважение към живота на предстоящите над 10 000 души на Alienstock, взехме решение да отменим фестивала, " се споделя в известие на уеб страницата на Alienstock.

Бившият уредник на Alienstock Франк Димаджио също се дистанцира от фестивала. Той декларира пред KTNV Las Vegas, че събитието "трябва да бъде анулирано преди да се трансформира в най-голямата злополука, която южна Невада е виждала в миналото ".

Въпреки това, Alienstock ще се организира, съгласно Кони Уест, притежател на Little A'Le'Inn хотел. Тя споделя, че е платила за защита, за тоалетни, парамедици и предишния понеделник разгласи присъединяване на 20 музикални групи и двама комици.



Организаторите на второто събитие в Хайко, което съставлява двудневно събиране на хора, вярващи в извънземни, на специалисти по извънземните и на музиканти наподобяват по-умерени.

Според Кийт Райт, уредник на Storm Area 51 Basecamp, те разполагат с потенциал за към 5 000 души.

Дневните пропуски за събитието костват 51 $ на човек с включен паркинг, две бутилки вода и купон за 10 $ за камион за храна. Нощуването на място е лимитирано до палатки (струващи по 50 $ на нощ) или паркинг за каравани (с цена от 150 $ на ден).

Според Райт има задоволително свободно място за палатки, а потребностите, свързани с водата, електричеството и тоалетните, са покрити. Ако обаче посетителите се окажат десетки хиляди, "няма метод актуалната инфраструктура да ги поеме ", споделя той.

Подобно на уредниците на Alienstock, Райт знае, че залогът за неправилните прогнози е огромен. Последствията може да бъдат пагубни.

С наближаването на събитието Робъртс споделя, че към този момент не съжалява за нищо. Всеки, който посети Alienstock и се опита да щурмува Зона 51, "ще го направи по лично предпочитание “.

"Направих всичко по силите си да се опитам да предупредя хората да не го вършат, " споделя той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР