В Южна Африка от днес започва ваксинацията срещу коронавирус на

...
В Южна Африка от днес започва ваксинацията срещу коронавирус на
Коментари Харесай

Южна Африка тепърва започва имунизации срещу COVID-19 на активното население |

В Южна Африка от през днешния ден стартира имунизацията против ковид на хора на възраст сред 18 и 35 години. Това заяви Ройтерс, базирайки се на известие на държавното управление, което се пробва форсира имунизационния развой.

Страната записва най-големия брой инфектирани и умряли от ковид на африканския континент, само че до този миг изцяло имунизираните са по-малко от 8 % от 60-милионното й население.

Ваксинационната акция в Южна Африка стартира постепенно поради бюрократични неточности и затруднени договаряния с фармацевтичните компании и митинги против имунизациите. Първите дози ваксина бяха сложени на здравни служащи в границите на здравно проучване в средата на февруари, преди да стартира имунизацията на възрастните от средата на май. От 1 август получиха право да бъдат имунизирани хората на над 35 години.

Правителството си сложи за цел достигането на най-малко 300 хиляди имунизации против ковид дневно до края на този месец, само че за последните 24 часа едвам 195 хиляди души можаха да получат ваксина, заяви здравното министерство.

Стремежът на управляващите е до края на декември най-малко 35 милиона души от популацията на страната да получат най-малко една доза ваксина против ковид, като сега имунизираните са към 7,7 милиона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР