В Югозападния университет Неофит Рилски в Благоевград започва редовната изпитна

...
В Югозападния университет Неофит Рилски в Благоевград започва редовната изпитна
Коментари Харесай

Започват изпитите за кандидат-студенти в Югозападния университет в Благоевград

В Югозападния университет " Неофит Рилски " в Благоевград стартира постоянната изпитна сесия. Днес са изпитите по български език, математика, история и география. Кандидат-студенти не липсват, а измежду най-предпочитаните специалности тази година е педагогика.

Благоевград

Около 600 кандидат-студенти ще се явят на конкурсните изпити, останалите претенденти ще разчитат на оценката си от матурите.
Проф. доктор Антони Стоилов, зам.-ректор " Образователни действия ": Най-висок е ползата за изпита по български език, това е обяснимо, тъй като той се оказа входно равнище за голяма част от специалностите в университета. Най-нисък е ползата към претендент студентския изпит по математика. Математиката, както всички знаем е характерна, сложна просвета.
Според експерти би трябвало да има непоколебим асортимент на младежите, които са избрали да учат педагогичен дисциплини.
Проф. доктор Антони Стоилов, зам.-ректор " Образователни действия ": Там би трябвало фактически да попадат единствено хора, които фактически желаят това да работят, и освен да го желаят, само че и да имат нужните компетентности, нужните умения.
Кандидат-студентите, издържали сполучливо приемните изпити през днешния ден, ще могат да подават документи за банкет в определените от тях специалности от 17 юни до 5 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР