В югозападния германски град Валдорф собствениците на котки вече официално

...
В югозападния германски град Валдорф собствениците на котки вече официално
Коментари Харесай

Защо котки са били държани като заложници

В югозападния немски град Валдорф притежателите на котки към този момент публично могат да пуснат рунтавите си домашни любимци на независимост. Колкото и необичайно да звучи, управляващите в страната в действителност е трябвало да наложат локдаун особено за котките.
 Котките, кутиите и за какво ги обичат толкоз доста
Всяка котка да си знае кутията

Обяснението на една котешка пристрастеност

И за това си е имало добра причина. Тя обаче въобще не е обвързвана с Covid ограничения и правила.

Оказва се, че още през месец май хората във Валдорф са получили разпореждане да държат котките си единствено на закрито. А повода - с цел да се отбрани заплашен тип птица.
 Снимка 584618

На притежателите на котки, които по природа другояче имат инстинкта да ловуват, им е било позволявано да ги извеждат на открито единствено в случай че ги държат на каишка с дължина не повече от два метра.

Освен това ограничаване, всеки нарушил разпореждането, го е грозяла санкция. В случай на избягала котка, е било наложително да се позвъни на специфична гореща телефонна линия, а любимецът-нарушител да бъде открит и арестуван. Собственик, чието животно нарани или убие някоя от предпазения тип птици, е трябвало да бъде подготвен да заплати до цели 50 000 евро санкция.

Сумата никак не е дребна, само че е изцяло оправдана, поради че от качулатата чучулига, въпросния заплашен тип птица, в града Валдорф са останали единствено три двойки за размножаване.
 Котки, кучета, морски свинчета, зайци, световното стопляне и опасността за здравето им
И домашните любимци са застрашени от световното стопляне

Кога и защо да внимаваме

Дали от ограничаващата мярка с локдауна за котките въобще е имало някаква изгода, по този начин и не се знае. Активисти обаче не са скрили неодобрението си към нея, като са изтъкнали, че е нездравословна за благосъстоянието на домашните любимци. В същото време обаче не са отрекли и, че взаимни старания за отбрана на чучулигите също са нужни, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР