В Япония започна сезонът Кул биз, в който служителите могат

...
В Япония започна сезонът Кул биз, в който служителите могат
Коментари Харесай

Начало на сезона без вратовръзки в Япония

В Япония стартира сезонът " Кул биз ", в който чиновниците могат към този момент да вървят на работа по-свободно облечени, т.е. без вратовръзка и сако. Климатиците в държавните институции стопират да охлаждат при температура от 28 градуса.

Сезонът " Кул биз " стартира всяка година при започване на май. Кампанията цели да понижи потреблението на елеткроенергия в страната. От 1 юни в действие влиза вторият стадий, наименуван " Супер кул биз ". Тогава японците могат да вървят на работа в още по-свободно облекло, в това число с дънки и тениски.

Членовете на държавното управление през този интервал нормално носят леки летни панталони и цветни, памучни ризи, които са публикувани в южната част на страната.

Националната процедура да се минава към " летен режим " на обличане беше въведена в Япония през 2005 година и в началото беше мъчно тестване за консервативните японци. Много от тях се усещаха непривично без трайно навлезлия в офисите и институциите жанр на обличане - мрачен костюм, крепко стегната вратовръзка и черни обувки.

Сега " Кул биз " е доста известен в цялата страна, в която лятото нормално е горещо и влажно. Тази акция закупи още по-специална роля след повредата в АЕЦ " Фукушима " през 2011 година, която докара до енергийна рецесия в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР