В Япония представиха петиция с молба да бъдат предоставени олимпийските

...
В Япония представиха петиция с молба да бъдат предоставени олимпийските
Коментари Харесай

С петиция в Япония искат да настанят бездомни в олимпийските обекти

В Япония показаха петиция с молба да бъдат предоставени олимпийските обекти в Токио за краткотрайно настаняване на бездомни по отношение на разпространяването на ковид в страната. Петицията бе пусната на платформата Change.org, заяви ТАСС.

В събота петицията събра над 52 000 подписа от нужните 75 хиляди.

" По наши данни, в Токио има няколко хиляди бездомни, още 4 хиляди души нощуват в интернет кафета, (които в този момент се закриват поради заплахата от разпространяване на ковид - б.а.).
 Олимпиадата в Токио май ще се организира през месец юли 2021 година
Олимпиадата в Токио май ще се организира през месец юли 2021 година

Предстоят датите да бъдат контрактувани с МОК

" Много хора също са принудени да са отвън личните си домове, където има разнообразни форми на принуждение ", се споделя в петицията, основана от японската социална организация Moyai. По нейни данни, олимпийските обекти могат да вместят към около 17 хиляди души.

" По-рано бе обявено, че столичните управляващи преглеждат опцията за потребление на опциите за потребление на тези обекти за настаняване на хора с леки признаци на заболяването, които са инфектирани с ковид.

За това ние упорито молим да предоставите част от тези площи за изключително настаняване на хора , които нямат или са изгубили своите жилища ", се споделя в петицията. По публични данни за януари 2019 година, в Токио са изчислени 1126 бездомни хора, към 4 хиляди души са принудени да нощуват в интернет-кафета.

Статистиката на новите случаи на заразни с ковид в Япония в средата на април се усили спрямо началото на месеца само че остава на едно равнище от момента на режима на въвеждане на изключителната обстановка в централните райони от 8 април.

В петък дневното нарастване на откритите случаи бе най-малко 530 , включително - 201 в Токио, а общия броя на инфектираните, в това число пасажерите и екипажа на круизния лайнер Diamond Princess, доближи до 10 536. Броят на умрелите за денонощие нарастна от 14 до 217 души.

От 8 април в Токио и прилежащите му префектури Канагава, Сайтама и Тиба, префектурите Осака и Хього на юго-западния централен японски остров Хонсю и в префектуре Фукуока на остров Кюсю стартира да дества ексклузивен режим, разгласен от премиера Синдзо Абе. На 16 април бе въведен ексклузивен режим в цялата страна до 6 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР