В Япония отношението към драскачите на графити е строго В

...
В Япония отношението към драскачите на графити е строго В
Коментари Харесай

В Япония отношението към драскачите на графити е строго

В Япония отношението към драскачите на графити е строго В Япония отношението към драскачите на графити е строго. Миналата година 27-годишен американски екскурзиант беше задържан за рисунки по стената на градеж в Токио.
 
Японските законите са доста строги и е допустимо причинителите на вандализма от техническия екип на Софийската опера да влязат в пандиза за няколко месеца, съобщи за Дарик някогашният футболист на националния тим, а в този момент притежател на детско- юношеска футболна школа в Япония Илиян Стоянов-Коловати. Той посочи, че оскверняването на Мемориалния парк на мира е „ огромен позор за България “.

 
В края на 2017 година американският екскурзиант Брендън Майкъл Трейси беше измамен под отговорност за вандализъм поради надписи и рисунки с черен маркер по бялата стена на градеж в Токио, направени в 3 часа през нощта. От полицията оповестиха, че той е използвал алкохол и обявиха, че сходни прояви са зачестили и по тази причина стартират специфични патрули. В Страната на изгряващото слънце „ създателите “ на графити постоянно получават строги санкции и високи санкции, написа в материал по тематиката на Ройтерс. „ Изкуството тук се простира в избрани граници “, показва професорът по социология в Университета „ Темпъл “ в Япония Кайл Кливланд.
 
Според Илиян Стоянов-Коловати, в случай че арестуваните техници на Софийската опера и балет са отговорни, ги чака затвор: " Тук законите са много съществени и може би ще поостанат няколко месеца в японски затвор. Мисля, че няма да ги екстрадират в България. Тук преди няколко години имаше сходен случай, един човек беше написал графит. Беше близо шест месеца в японски затвор и по-късно го екстрадираха в друга страна. В Парка на мира да направиш такова нещо просто е... нямам думи ".

 
Хора като Илиян Стоянов-Коловати и Калоян Махлянов-Котоошу демонстрират положителното лице на България в Япония. Това мнение Стоянов разяснява по този начин: " Опитваме се с каквото можем, само че ето, че има и други хора. Операта много години идва тук на турне най-малко през две години. Аз съм гледал две-три представления. Доста съм изумен, че това нещо е станало. На представленията залите са цялостни и аз не знам какво ще стане оттук насетне. Това е вандалщина и не е добра реклама за операта и страната. Такива хора съгласно мен си заслужават да полежат в пандиза тук и да им пристигна акълът. Не всички българи са такива, само че поради сходни прояви и хора цялата страна страда ".-->
 
Илиян Стоянов акцентира, че случилото се в Мемориалния парк на мира в Хирошима е „ огромен позор за България “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР