В Ямбол ситуацията е тежка и динамична. 56 са заразените

...
В Ямбол ситуацията е тежка и динамична. 56 са заразените
Коментари Харесай

Болницата в Ямбол остава без медици до дни

В Ямбол обстановката е тежка и динамична. 56 са инфектираните с ковид в града, от тях 3 са медици. До дни се чака болничното заведение да остане без медици. Сигнализира пред Българска национална телевизия зам.-директорът по медицинските дейсности Валенти Вълчев.
По думите му 36 са стационарните пациенти, а 20 са карантинираните амбулаторни пациенти. В инфекциозното поделение има 17 заболели, от тях 13 са с позитивни проби. Двама чакат резултати през днешния ден. 3 души са в Коронавирус реанимация.
От през вчерашния ден белодбробното поделение е станало второ поделение за работа с Коронавирус.
Третият етаж от болничното заведение е затворен за стерилизация. Проблемът е, че от там е минал позитивен пациент. Има и позитивен чиновник на болничното заведение. Всички пациенти бяха изписани по разписание на РЗИ и всички са изследвани. Надявам се преди обяд да проработи отделението, разяснява още той.
Лекарите от Ямбол приканиха сътрудниците си да оказват помощ, поради влошената обстановка и неналичието на медици.
Кметът на града Валентин Ревански пък помоли притежателите на заведения да не отварят. А жителите в региона под карантина - в кв. Райна Княгиня и 14 улици към него, да съблюдават рестриктивните мерки.
Ревански също по този начин е декларирал, че на всеки, който не подаде сигнал, че е болен от ковид при признаци, ще бъдат спрени обществените помощи.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР