В Ямбол разшириха ограничителните мерки срещу разпространение на коронавируса в

...
В Ямбол разшириха ограничителните мерки срещу разпространение на коронавируса в
Коментари Харесай

Разширяват мерките в ромския квартал на Ямбол

В Ямбол разшириха ограничаващите ограничения против разпространяване на ковид в ромския квартал " Райна княгиня " от вечерта на Гергьовден, заяви Българска национална телевизия.

Решението е взето на съвещание на регионалния медицински съвет и е поради предстоящо нарастване на броя на заболелите в региона. Мерките бяха въведени от 4 май поради открити огнища на ковид в квартал " Райна княгиня ". Част от тях са за придвижване, разрешено в региона единствено за закупуване на храна и медикаменти.

Излизането отвън периметъра на ограничаващите ограничения е позволено, с цел да се отиде на работа или да се потърси здравна помощ. Задължително е носенето на маска или шал вътре в периметъра. Забранено е скупчването на хора. Периметърът е разгласен за огнище на болест след два смъртни случая и десетки позитивни с COVID-19.

Въпреки това в през вчерашния ден преди обед в квартала имаше ваучър.

" Разширихме периметъра с няколко улици. Една част от позитивните проби са тук от квартала, другата част са на хората от централна градска част, нямащи общо с този квартал нито като контакти, нито като работодатели ", сподели Димитър Иванов - регионален шеф на Област Ямбол.

Продължава тестването на хората в квартала, които желаят. Преди два дни от 13 души, контактни на една от умрелите в квартала, за тестване пристигнаха трима от нейните родственици. Тестовете са хванали двама позитивни. Част от контактните на умряли от ковид не желаят да бъдат тествани.

Припомняме, че на 5 май жандармерия блокира ромския квартал на Ямбол. Там бяха открити 11 души с позитивни проби на ковид.

Преди това стана ясно, че стартира всеобщо тестване на жителите на ромския квартал в Ямбол. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР