В Ямбол премиерът Бойко Борисов инспектира работата по разширението на

...
В Ямбол премиерът Бойко Борисов инспектира работата по разширението на
Коментари Харесай

Премиерът инспектира работа по разширяването на газопреносната мрежа

В Ямбол министър председателят Бойко Борисов инспектира работата по разширението на газопреносната мрежа в сектора от българо-турската граница до компресорната станция " Странджа ". Обектът е част от газовия хъб " Балкан ".

Новият метафоричен газопровод е близо 11 км тръби с диаметър 1,20 м и минава от турската граница до компресорната станция " Странджа " край ямболското село Горска поляна. Паралелно с това се построява и газоизмервателна станция.
Бойко Борисов, министър-председател: Виждате цялото трасе за 18 милиарда кубически метра газ... на процедура плюс нашите залежи, които имаме - " Хан Аспарух, " Терес " и " Силистар ", имаме не 100, а 1000% диверсификация. Създаваме условия и за американски полутечен газ и за съветски газ по " Балкански поток " и най-много тези уреди да не изпразним тръбите и България да остане на картата на газоразпределителната мрежа и да взе участие във всички тези процеси, които се развиват в света.
Стойността на двата обекта от строителството на газопреносната система е близо 76 млн. лв. от държавния бюджет. Обектът би трябвало да бъде подготвен до октомври тази година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР