В въвеждат задължително предучилищно образование на децата на 4-годишна възраст

...
В въвеждат задължително предучилищно образование на децата на 4-годишна възраст
Коментари Харесай

Въвеждат задължително предучилищно образование на 4-годишните деца в Габрово

В вкарват наложително предучилищно обучение на децата на 4-годишна възраст през образователната 2021/2022 година. На съвещание Общинският съвет е подкрепил предлагането на кмета Таня Христова за наложителното предучилищно обучение ". Това заяви Галина Витанова от общината, представена от Дарик.
Според Закона за предучилищното и учебното обучение наложителното образование би трябвало да стартира при навършване на 4-годишна възраст на детето, като избраният за това период е началото на образователната 2023/2024 година.
 Задължителна предучилищна подготовка за децата на 4 години в Община Ловеч Задължителна предучилищна подготовка за децата на 4 години в Община Ловеч
Община Ловеч е една от първите в страната, които от началото на тази година вкарват наложителна предучилищна подготовка за децата на...
Законодателят дава опция на локалните управляващи да вкарат наложително образование на 4-годишните деца преди този период, в случай че са обезпечени условия за реализирането му, обясниха от общината.
Администрацията е направила разбор, съгласно който обсегът на 4-годишните деца в системата на предучилищното обучение е извънредно добър, което разрешава на институциите да вкарат наложително предучилищно обучение през идната образователна година. То ще бъде обезпечено посредством в допълнение държавно финансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР