В Вашингтон се въвежда полицейски час заради напрежението, предизвикано от

...
В Вашингтон се въвежда полицейски час заради напрежението, предизвикано от
Коментари Харесай

Полицейски час във Вашингтон и още 40 града заради размириците

В Вашингтон се вкарва полицейски час поради напрежението, провокирано от продължаващите митинги. Новината беше обявена в Туитър от кмета Мюриъл Боусър.

Полицейският час продължава от 23:00 ч. до 06:00 ч. локално време. По заповед на Боусър към локалната полиция ще се причислят бойци от Националната армия, с цел да ги подкрепят при опазването на реда.

Над 1000 стачкуващи минаха през центъра на американската столица. Те скандираха името на афроамериканеца Джордж Флойд, който беше погубен в Минеаполис.
 Обявиха изключително състояние в щата Джорджия поради размириците
Обявиха изключително състояние в щата Джорджия поради размириците

За да активизира Националната армия за справяне с вандалщините

По информация на " The Washington Post ", някои от участниците са се пробвали да разпилян сълзотворен газ, други са запалили огньове, като са хвърляли в тях фойерверки.

Ексцесии е имало и наоколо до Белия дом.

Полицията е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите.

На 29 и 30 май мирните митинги във Вашингтон ескалираха до вълнения . Някои стачкуващи издигаха барикади, палиха коли, изписваха графити по постройките.

Според източници на CNN и " The New York Times ", в разгара на митингите президентът Доналд Тръмп е отишъл в под земята бункер, където е останал по-малко от час.
 Минеаполис под обсада след дни на погроми
Минеаполис под обсада след дни на погроми

Смъртта на чернокожия Флойд при арест разбуни обществото

Протестите в Съединени американски щати, които не престават шести ден , бяха провокирани от гибелта на Джордж Флойд при полицейска акция. На доста места се стигна до безредици.

До вечерта на 31 май минимум в 40 американски града беше въведен полицейски час . За опазването на реда управляващите в 15 щата желаеха поддръжката на към 5000 бойци от Националната армия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР