В Узбекистан днес гласуват на референдум за поправки в конституцията,

...
В Узбекистан днес гласуват на референдум за поправки в конституцията,
Коментари Харесай

`Референдум в Узбекистан може да остави на власт президента до 2040 г.

В Узбекистан през днешния ден гласоподават на референдум за ремонти в конституцията, които ще разрешат на настоящия президент на страната Шавкат Мирзийоев да остане на власт до 2040 година. Въпреки че и настоящият, и ревизираният вид на главния закон лимитират последователните  президентски мандати до два, публични представители изясняват, че в случай че поправките бъдат признати, те ще разрешат на Мирзийоев да стартира да отчита  изначало времето, в което е отпред на страната. Освен това мандатът на президента ще бъде повишен от 5 на 7 години.

Отделно корекциите включват оповестяването на Узбекистан за обществена страна както и повече отговорности, свързани с благосъстоянието на жителите. В тях се позволява владение на земя, която не е за селскостопански цели, отстранява се смъртното наказване и се ускорява законовата отбрана на обособения човек, да вземем за пример при задържане от полицията или при арест без посочен период.

Референдумът се счита за годен при присъединяване на над 50% от близо 20-те милиона гласоподаватели. Предварителни резултати се чакат на следващия ден. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР