В условията на увеличаващи се случаи на ковид и локдаун,

...
В условията на увеличаващи се случаи на ковид и локдаун,
Коментари Харесай

Няма информация как инвалиди могат да се имунизират

В изискванията на увеличаващи се случаи на коронавирус и локдаун, експертните лекарски комисии не престават да освидетелстват пациенти. Явяването им пред ТЕЛК обаче усилва риска от заразяване с ковид.

Росмари Гройс е персонален помощник на сина си, който е със 100% неработоспособност. Заради пандемията от COVID-19 е лимитирала всевъзможни контакти с външния свят за фамилията си, само че предходната седмица получава писмо, в което й споделят, че синът й би трябвало да се яви пред ТЕЛК на 23 март.

Това е малко време, в което могат да се посетят лекарите, което е належащо. Няма места да се запишеш. Освен това при мен породи терзанието по тази причина, че ние не сме ваксинирани, споделя Росмари.

При първия локдаун през март 2020 всички явявания пред ТЕЛК бяха отсрочени за юли. Росмари недоумява, за какво година по-късно в същата обстановка не се взимат ограничения и излагат на заплаха едни от най-уязвимите хора. Утре тя и синът й би трябвало да се явят пред лекарската комисия, само че остават терзанията, че има голям риск да се заразят с ковид.

Няма информация по какъв начин инвалиди могат да се ваксинират. Аз въобще не мога да го заведа и да чакаме с часове, както биха създали едни млади и здрави хора, с цел да се ваксинират. Нямам визия и по какъв начин ще се състои към този момент и самото явяване пред ТЕЛК, споделя Росмари. По закон отлагането пред ТЕЛК комисия може да е в рамките единствено на един месец.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР