В условията на слънчево време февруарското слънце допълнително затопля субтропичния

...
В условията на слънчево време февруарското слънце допълнително затопля субтропичния
Коментари Харесай

Времето Тотално Полудя! Задава Се Екстремна Промяна В Температурите, Ето Къде Ще Е Най-Осезаемо!

В изискванията на слънчево време февруарското слънце в допълнение затопля субтропичния въздух. В резултат на това дневните максимуми ще приближават естествени за април стойности.

Но нощите ще останат мартенски, поради към момента достатъчната си дълготрайност - радиационното изстудяване в изискванията на континентален климат ще бъде доста. Затова и се чака огромен денонощен температурен ход, присъщ за есента и изключително за пролетта - повече от 15 градуса.

Ще засегне ли това извънредно време и нашата страна? В по-малка степен, само че - да. За страдание Балканите се намират от " неправилната страна " на антициклона и в идващите дни на 1-2 талази от североизток у нас ще прониква по-студен въздух. Макар, че тези въздушни маси са прекомерно надалеч от " качествата " на февруари, въпреки всичко в околните 2-3 дни температурите най-малко за малко ще влязат в интервала на естествените за февруари.

В края на седмицата, обаче, " европейската горещина " ще заобиколи центъра на отслабващия антициклон и у нас....ще се затопли от север!

Този отзвук от европейския топъл въздух няма да бъде толкоз очебийно наднормен, защото някогашният субтропичен въздух ще е поизстинал в изискванията на Централна и Северна Европа, само че въпреки всичко и у нас температурите още веднъж ще се покачат над междинните за февруари.

Не бива да забравяме и друга значима присъща специфичност на зимните (все още) антициклони: инверсиите. На синоптичните карти с температурите във височина топлата въздушна маса наподобява впечатляващо и " радва окото ", само че в приземните пластове остава, от време на време неосезаем напълно за моделите подинверсионен по-хладен пласт, " завещание " от по-късите дни и неналичието на задоволително вятър.

Затова и у нас в хълмистите региони и в местата с повече вятър и слънчеви шпации към края на седмицата температурите могат да приближат стойности към 15 градуса, само че в най-ниските елементи и котловините ще остава и по-хладно или със утринни мъгли.

Следете прогнозите ни в идващите дни.

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР