В условията на противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса в

...
В условията на противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса в
Коментари Харесай

Денят на независимостта в страната

В изискванията на противоепидемични ограничения против разпространяването на ковид в страната имаше разнообразни прояви за отбелязване на 112 години от оповестяването на независимостта на България.

В ямболското село Бояджик президентът Румен Радев напомни за Бояджишкото кръвопролитие през 1876 година както и загатна за българите от Бояджик, останали неподвластни на властта на поробителя. За ужасяващото " Кървавото хоро " на избитите след това от башибозука младежи, плачът на децата, оживели по знамение в прегръдките на своите убити родители.

" Такава е цената на българската независимост, на българската самостоятелност, тъй като точно от пепелищата, от напоената с кръв земя, от хилядите жертви възкръсна България ", сподели президентът.

Румен Радев акцентира, че Бояджик ни дава учредения да не гледаме единствено в предишното и че непоколебимият български дух може освен да трансформира личната си история към по-добро, само че и историята на света .

Представители на изпълнителната и законодателната власт бяха в разнообразни градове. Предлагаме ви фотоси от честванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР