В условията на повсеместна карантина заради пандемията от коронавирус, светът

...
В условията на повсеместна карантина заради пандемията от коронавирус, светът
Коментари Харесай

Колко време живее коронавирусът върху различните повърхности?

В изискванията на повсеместна карантина поради пандемията от ковид, светът прави всичко допустимо да се защищити от болестта.

Тъй като персоналните защитни средства и дезинфектантите липсват съвсем във всички страни по света, хората се питат кои са най-рисковите повърхности, посредством които може да се придвижи болестта.

Експертите поучават да използваме ръкавици на открито, само че по какъв начин да убием вируса, в случай че въпреки всичко е съумял да се промъкне в дома ни?

Оказва се, че най-дълго болестта вирее върху пластмата - цели 72 часа. Така че е добре да отделите покупките си в пластмасови опаковки, по опция да ги пресипете и изхвърлите.

Ако това не е допустимо, можете да ги почистите с дезинфектант или със сапун и топла вода.

Ако и това не е използвано, тогава ги отделете настрани и използвайте след приключването на 72-часовия интервал, след който се допуска, че вирусът няма да оцелее.

Учените потвърдиха също, че COVID-19 устоя върху картон до 24 часа, а върху медна повърхнина - до 4 часа.

Експертите считат още, че болестта остава върху железни и стъклени повърхности приблизително четири-пет дни на стайна температура.

Този интервал обаче може да нарасне до девет дни, според от температурата и влажността в помещението.

Няма точни данни по какъв брой време устоят вирусите върху тъкани. Затова лекарите поучават да съблечете облеклата си, незабавно щом се приберете и да ги изперете на 60 градуса, в случай че типът на тъканта разрешава.

Как да убием вируса върху повърхностите вкъщи?

Ако желаете да премахнете вирусите от кухненски плотове, брави, умивалници и други, би трябвало да ги почистите с дезинфектант с най-малко 70% алкохол, съгласно Световната здравна организация. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР