В условията на пандемия от коронавирус всички търсим допълнителни начини

...
В условията на пандемия от коронавирус всички търсим допълнителни начини
Коментари Харесай

Растенията, които може да ви пазят от вируси у дома

В изискванията на пандемия от ковид всички търсим спомагателни способи да защитим себе си и околните си от зараза. Някои елементарни стайни растения могат да оказват помощ в това: те освен освежават интериора, само че и с помощта на летливите и етеричните масла са в положение да почистят въздуха от махленски прахуляк, патогенни бактерии и даже вируси, написа РИА Новости, представени от БГНЕС.
Пеларгониумът или, както постоянно се назовава, мушкатото има основателна причина да е жител на первазите на нашите баби. Това класическо стайно растение освен ще ви зарадва през топлите дни с изобилен разцвет, само че и ще помогне за отбраната на фамилията ви от вируси и патогенни бактерии. Смята се, че мушкатото с червени цветове има оптимални лечебни свойства, само че белите, лилавите и розовите типове не по-лошо се оправят със дилемите за разчистване на въздуха в помещението. Веществата, секретирани от растението, са толкоз ефикасни, че защищават от стрептококи, стафилококи, грипни вируси и разнообразни бактерии, които предизвикват остри респираторни инфекции.
" Гераниумът е едно от най-непретенциозните и витални растения, през зимата се усеща отлично в нашите жилища с прегрял въздух, а през лятото саксиите могат умерено да се трансферират на балкона. Грижата за него е доста елементарна, даже дилетант може да се оправи. Основното е да поставите растението на добре осветено място и постоянно, само че умерено да го поливате ", поучават ботаници.
Като бонус, етеричните масла на мушкатото имат успокоителен резултат и оказват помощ в битката със напрежението и безсънието, тъй че спалнята е идеалното място за него.
Лавровото дърво - фалшификация и лекарство
Сушените дафинови листа, една от най-популярните подправки, могат да се намерят в съвсем всяка кухня. Живото лаврово дръвче има освен отлични кулинарни характерности, само че и не по-малко изключителни лечебни свойства. Това благородно растение заради високото наличие на фитонциди, танини и микроелементи има мощно укрепващо деяние върху имунната система. Лавровото дърво има изразени противовъзпалителен и антибактериален резултат, поради което постоянно се назовава натурален антибиотик. Летливите му етерични масла сполучливо се оправят освен с бактерии и вируси, които предизвикват настинки, само че даже убиват туберкулозния микроб. Лавров шубрак постоянно се слага в детска стая за профилактика на сезонни вирусни болести и изключително на остри респираторни инфекции.
Още: " Тенденцията светът и коронавирусът да привикват да живеят дружно се ускорява "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР