В условията на пандемия куриерските услуги бележат ръст в оборотите

...
В условията на пандемия куриерските услуги бележат ръст в оборотите
Коментари Харесай

Председателят на БСК: Компании от всеки бранш отчитат 30% спад

В изискванията на пандемия куриерските услуги бележат растеж в оборотите си, твърди Радосвет Радев

Най-засегнатите браншове у нас от COVID-19 са туризъм, превоз, ресторантьорство и просвета. Това съобщи в " Тази събота " по bTV ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев. По думите му националната статистиката демонстрира, че фирмите във всички сектори регистрират спад в оборотите си с 30%, половината не регистрират смяна с лятото, а 17% - означават растеж, съобщи dir.bg.

" Те са свързани с бита ни, който предпостави пандемията - доставките по домовете. Аз се майтапя, че най-търсената специалност на XXI в. ще бъде куриерската - този, който ще пристигна до вратата ви, с цел да ви донесе храната, лекарството, облеклата ", съобщи Радев.

Той изясни, че стопанската система ни няма да издържи второ затваряне. Според него редица предприятия са съкратили чиновници и са понижили размера на работата си, с цел да оцелеят, само че при втора национална карантина - няма по какъв начин да се съвземат. Радев разяснява, че ограниченията на страната против рецесията са били малко и мъчно са се осъществявали.

Относно Бюджет 2021 ръководителят на БСК съобщи, че ръководената от него организация не е съгласна с плановете за идната година. По думите му бюджетът е обществен, само че в него не е планувано нищо за бизнеса.

" Приетите бюджети на НЗОК и Национален осигурителен институт - без тях не може да действа страната. При НЗОК прави обичайно усещане, че 80% от него е очакван за болничната помощ, а 20% за доболничната. Доболничната помощ е оня филтър, който би трябвало да спре пациентите от потоци към лечебните заведения, а ние го неглижираме ", сподели Радев.

Правителството утвърди държавния бюджет за 2021 година

Председателят на БСК разяснява и Националния проект за възобновяване и резистентност, показан през вчерашния ден от вицепремиера Томислав Дончев. По думите му сумата от 29 милиарда евро за вложения е респектираща, само че в нея са включени два бюджета - евофондовете и парите от Европейски Съюз за справяне с последствията от COVID-19.

" Нещата звучат ужасно красиво, да забележим какво ще се направи, тъй като времето е лимитирано - до март месец би трябвало да се показват националните проекти ", добави Радев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР