В условията на пандемия и въвеждането на нови ограничителни мерки

...
В условията на пандемия и въвеждането на нови ограничителни мерки
Коментари Харесай

В условията на извънредни мерки: Възможна ли е отмяна на изборите?

В изискванията на пандемия и въвеждането на нови ограничаващи ограничения - допустимо ли е отсрочване на изборите у нас? Оказва се, че при изключително състояние такава последна мярка е допустима. Според управляващите обаче, тя не е на дневен ред.

Според българската Конституция отсрочване на вота е допустимо при три хипотези - война, военно или друго изключително състояние.

Народното събрание може да обви изключително състояние и при такова решение мандатът на настоящия 44-и парламент се удължава до края на изключителното състояние.

Според управляващите обаче 16 дни преди вота този вид не е обсъждан и не е евентуален.

„ Няма риск за изборния развой, в случай че хората съблюдават обикновените ограничения, които сме наложили и с това не би трябвало да се спекулира “, съобщи проф. Пламен Киров.

В ЦИК също не се готвят за различни дати и разновидности.

„ Ние работим по график и даже не сме си помислили, ние работим по хронограмата и всичко е под надзор “, съобщи Таня Цанева.

Единственият проблем, който регистрират от комисията е, че доста хора са под карантина поради пандемията и не е ясно какъв брой ще са нужните мобилни екипи, както и по какъв начин ще съумеят да обиколят всички инфектирани или изолирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР