В условията на пандемия и в навечерието на сериозно изпитание

...
В условията на пандемия и в навечерието на сериозно изпитание
Коментари Харесай

„Бизнес герои“: Дарителите по време на пандемия

В изискванията на пандемия и в навечерието на съществено тестване за световната стопанска система, у нас въпреки всичко има компании, които оказват помощ на битката с ковид. Списъкът по-долу не претендира за пълнота. Ако Вашата компания се е присъединила с подаяние и това не е посочено в обявата, апелирам, пишете ни на [email protected] с информация за размера на дарението и предназначението му.

***

„ Борика “ АД подари 35 000 лв. на СБАЛАГ „ Майчин дом “, като със средствата ще бъдат закупени персонални защитни средства за екипите на болничното заведение, родилките и техните новородени. Компанията даде и 10 000 лв. на фондация " Нашите недоносени деца ", с които ще бъдат финансирани онлайн групите за психическа поддръжка и лечебните съвещания в изискванията на изключително състояние.

***

Петролната компания „ Зара “ подари 72 960 лв. на акцията #ЗАДОБРОТО против COVID-19 в България.

***

„ Шел България “ подари ваучери за гориво на стойност 100 000 лв. на Министерство на здравеопазването за зареждане на колите за спешна помощ на центровете за незабавна здравна помощ в страната.

***

„ Филип Морис България “ подари 320 000 лв. на фондация BCause за превъзмогване на следствията от ковид. Средствата ще бъдат употребявани за закупуване на медикаменти и защитни средства.

***

Фирма „ Ден и нощ “ ООД подари 100 000 лв. на болничното заведение в Горна Оряховица. Средствата ще бъдат употребявани за покриване на всички потребности, свързани с пандемията от ковид.

***

„ Тракия Глас България “ ЕАД, „ Пашабахче България " ЕАД, „ Шишеджам Аутомотив България " ЕАД ще дарят 100 000 лв. на болничното заведение в Търговище и на Българския червен кръст в града. За 90 000 лв. ще бъдат закупени три стационарни белодробни вентилаторa, един портативен белодробен вентилатор и един компресор, а 10 000 лв. ще бъдат предоставени на Българския червен кръст.

***

VIVACOM и United Group подариха 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването за преодоляване на разпространяването на ковид в България.

***

Мобилният оператор А1 ще подари на Министерство на здравеопазването 1% от заплащанията през A1 Wallet. Средствата ще бъдат употребявани за поддръжка на лечебните заведения в битката с ковид.

***

„ Лукойл България “ подари 20 000 литра гориво на акцията " За героите в бяло " на Бъгарския лекарски съюз. Ваучерите ще бъдат разпределени предпочитано, там където има най-голяма нужда. Целта е да се подкрепят напъните на всички медици, които са на първа линия в битката с ковид.

***

„ СайтГраунд Хостинг “ подари 365 000 лв. за лечебните заведения " Александровска " и " Пирогов " в София, " Свети Георги " в Пловдив и Университетската болница в Стара Загора​.

***

Фирма " Престиж " подари инсталация за 50 000 лв. на регионалната болница " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново.

***

„ УниКредит Булбанк “ подари общо 225 000 лева по отношение на пандемията. 100 000 от тях са за поддръжка на лабораториите и закупуване на проби. Също толкоз пари ще получи „ Пирогов за покриване на изключителните си медицински потребности. 25 000 лева ще отидат във фонд, с който ще разполага Националният действен щаб.

***

Първа капиталова банка подари 1000 теста за гратис проучване на ковид. С тестванията ще се диагностицират хора, ориентирани от персоналния си доктор.

***

Райфайзенбанк България подари 150 000 лв. на Военномедицинска академия в София, УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " и на Александровска болница за закупуване на здравна инсталация и персонални защитни средства за личния състав.

***

Българската банка за развиване подари 300 000 лв. на Военномедицинската академия в София за закупуване на инсталация и защитни средства за личния състав.

***

" Нетуоркс България " закупи инсталация за 20 000 лв. за Университетската болница " Канев " в Русе.

***

Куриерската компания ЕКОНТ закупи здравна инсталация на стойност 250 000 лв. за Университетската болница " Канев " в Русе.

***

„ ВП Брандс Интернешънъл “ ще дават 300 000 лева под формата на респиратори за най-нуждаещите се лечебни заведения у нас.

Коронавирусът и България Англия вкара краткотрайни промени при кандидатстване за статут на уседналост " Галъп интернешънъл ": Доходите на 36% от българите са намалели след изключителните ограничения „ Пирогов “ пусна безвъзмезден уебсайт за инспекция на признаци на ковид Тестват депутатите за ковид във ВМА и „ Софиямед “ Акушер-гинекологията на УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив отваря порти след стерилизация Румен Гечев: Отмяната на бюджетната комисия поради Адемов е съмнителна Ръст на онлайн измамите около рецесията с COVID-19 Ген. Мутафчийски: Хасан Адемов постъпва в болница Иван Нейков: Мярката „ 60/40 “ надали ще е ефикасна Коронавирусът доближи и Русе Вечерният час в Старозагорска област към този момент е в действие Изследват депутатите за COVID-19 след позитивна проба на Хасан Адемов от Движение за права и свободи Депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов е с ковид БАБХ ревизира производителите и търговците на храни в осъществяване на ограниченията против COVID-19 Четири са потвърдените нови случаи на пациенти с ковид в Бургаско Когато лекарят стане пациент: Разказът на инфектиран инфекционист с 30-годишен опит Проф. Силви Георгиев: Обикновените маски ще редуцират заразяването, само че няма да го предотвратят Актуализация на Бюджет 2020: Най-негативният сюжет е за 3,5 милиарда лева недостиг Български анестезиолог в Испания: Положението е сериозно, тук е като на война Отмениха заповедта за наложителни маски на публични места (ОБЗОР)
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 412 13 8 20 Света 875445 17126 43459 184952 Заразени* Нови Починали България 412 13 8 Света 875445 17126 43459
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР