В условията на кризата, породена от коронавируса, управляващите действат хаотично

...
В условията на кризата, породена от коронавируса, управляващите действат хаотично
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов действа на принципа ”проба - грешка”

В изискванията на рецесията, подбудена от ковид, ръководещите работят безредно – на правилото „ проба – неточност “. Схемата 60/40 не работи и ще бъде поправена.
Това съобщи пред bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя даде образец и със заповедта за наложителното носене на маски, която бе анулирана единствено часове след издаването си и уточни още концепцията да се санкционират медици, от която ръководещите също се отхвърлиха след това.

Левицата е подготвила различен вид на ограничения за справяне с рецесията. Той планува да се изплаща по една минимална заплата с осигуровките на хората, останали без приходи – не неплатен отпуск и самоосигуряващите се, за интервала на карантинните марки. Също безплатна помощ за земеделските производители, както и на тези, които доставят на пазара месо и мляко. За хората със затворени заведение се предлага освобождение от тротоарно право и от Данък добавена стойност за продуктите, които не са съумели да осъществят.

Общо за препоръчаните ограничения ще са нужни към 1,5 милиарда лева, които могат да дойдат от заледяване на военните планове, посочи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа и на второ четене препоръчаната от кабинета актуализация на Бюджет 2020. Тя не взема решение проблемите, а ги задълбочава, посочи тя.

Нейната партия упорства изключителното състояние да бъде продължено до 30 април, а не до 13 май. След показване на съответни данни и разбор, може да се удължи след това още, разяснява Нинова. Позициите на президента Румен Радев тя дефинира като поредни и с грижа за елементарните хора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР