В условията на кризата, породена от коронавируса, управляващите действат хаотично

...
В условията на кризата, породена от коронавируса, управляващите действат хаотично
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Управляващите действат на принципа „проба – грешка“

В изискванията на рецесията, подбудена от ковид, ръководещите работят безредно – на правилото „ проба – неточност “. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази неделя “ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя даде за образец мярката „ 40/60 “, която по думите ѝ не работи и ще бъде коригирана; заповедта за наложително носене на маски, която след часове беше отменена; концепцията да се санкционират медици, от която се отхвърлиха.
Менда Стоянова: 230 компании са се записали за мярката 60/40 Решението за замразяването на депутатските заплати персонално за мен е популистко, разяснява тя
Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа и на второ четене препоръчаната от кабинета актуализация на Бюджет 2020. Тя не взема решение проблемите, а ги задълбочава, посочи тя.
Актуализация на Бюджет 2020: Най-негативният сюжет е за 3,5 милиарда лева недостиг Не се планува нарастване на налозите, увери финансовият министър
Левицата е подготвила различен вид на ограничения за справяне с рецесията. Той планува да се изплаща по една минимална заплата с осигуровките на хората, останали без приходи – не неплатен отпуск и самоосигуряващите се, за интервала на карантинните марки. Също безплатна помощ за земеделските производители, както и на тези, които доставят на пазара месо и мляко. За хората със затворени заведение се предлага освобождение от тротоарно право и от Данък добавена стойност за продуктите, които не са съумели да осъществят.

Общо за препоръчаните ограничения ще са нужни към 1,5 милиарда лева, които могат да дойдат от заледяване на военните планове, посочи водачът на Българска социалистическа партия.

Нейната партия упорства изключителното състояние да бъде продължено до 30 април, а не до 13 май. След показване на съответни данни и разбор, може да се удължи след това още, разяснява Нинова.
На първо четене: Извънредното състояние се удължава до 13 май Народните представители утвърдиха и актуализацията на бюджета
Позициите на президента Румен Радев тя дефинира като поредни и с грижа за елементарните хора.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 522 19 18 37 Света 1 203 188 1 735 64 747 246 760 Заразени* Нови Починали България 522 19 18 Света 1 203 188 1 735 64 747
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР