В условията на извънредно положение в страната, породено от пандемията

...
В условията на извънредно положение в страната, породено от пандемията
Коментари Харесай

БЧК в помощ на хората със слухови увреждания

В изискванията на изключително състояние в страната, подбудено от пандемията COVID-19, Националният образователен център на БЧК – Лозен, извършва план „ Помощ, поддръжка и реализация ” по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020, ориентиран към лица със слухови нарушавания и техните фамилии, оповестиха от БЧК.
Близо 120 хиляди българи имат повреден слух, а 30 хиляди поддържат връзка посредством жестов език.
За страдание въвеждането на жестов превод в ефир не е задоволително за предотвратяване на общността от подправени вести и дезинформация. Хората със слухови увреждания са лишени от опцията да задават въпроси към виновните институции, да поддържат връзка с лекари, медицински експерти, обществени, публични служби и с органите на Министерство на вътрешните работи.
За да отговори на тази нужда в изискванията на карантина и наложителна изолираност, екипът на плана, който включва двама социално-административни консултанти, жестов преводач и правист, поддържа връзка с хората с повреден слух съвсем непрекъснато. Комуникацията се прави посредством онлайн платформи, по имейл, видео диалози, известия и всички вероятни и налични електронни форми. Приемат се съответни въпроси, които доближават до виновните лица. По този метод се реализира връзка с персоналните лекари, при положение на открита притеснителна симптоматика, със здравните и обществените служби, по отношение на пенсии, помощи, ТЕЛК и други
Освен включените в плана бенефициенти, от онлайн платформите се възползват всички нуждаещи се хора със слухови увреждания. Ежедневно се оказва подпомагане по над 100 запитвания и молби за поддръжка. Всички правила за държание и промени в наредбите се актуализират навреме измежду общността. Всекидневно се обръща внимание на методите за предотвратяване и поддържане на висока персонална хигиена. Провеждат се конферентни диалози и не престават да се търсят форми и способи за обезпечаване на трудова претовареност на безработните представители на хората със слухови увреждания.
Кога и при какви признаци да търсим обезателно лекарска помощ за ковид (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР