В условията на епидемията от коронавируса правителството оставя на втори

...
В условията на епидемията от коронавируса правителството оставя на втори
Коментари Харесай

Манолова: Епидемията от безработица е също толкова рискова

В изискванията на епидемията от ковид държавното управление оставя на втори проект епидемията от безработица, която заля страната. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в своя позиция във Facebook.

Според последно социологическо изследване от през днешния ден, паниката за икономическите последствия от епидемията е превзела хората. 20 % от тях се притесняват, че ще изгубят работата си, 3 % към този момент са я изгубили единствено за първата седмица, близо 30 % се опасяват, че няма да могат да заплащат заемите си, а близо 40 % - че няма да могат да заплащат битовите си сметки.

В тази връзка е неотложно незабавно да се образува, след медицинския, и социално-икономически щаб, с който държавното управление да се поучава за ограниченията свързани с превъзмогване на икономическата рецесия, насърчаването на заетостта и поддръжката за дребния и междинен бизнес, както и за прекъсване на вълната на растеж на безработицата, счита Манолова.

Щабът да създаде и пакет от ограничения за активизиране на ресурса на всички работоспособни хора, на семействата, фамилния, дребен и междинен бизнес. На вниманието на държавното управление би трябвало да са и сезонните служащи, които също остават без приходи в идващите месеци. Специални ограничения да се плануват и за самоосигуряващите се лица, също мощно застрашени от оставане без приходи, добавя тя.

От Гражданската платформа упорстват за постоянни ежедневни брифинги на социално-икономическия щаб, с цел да са осведомени жителите за равнищата на безработицата и за ограниченията за рестарт и поощряване на дребния и междинен бизнес, компенсиране на семействата, както и за опциите да си намерят работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР